Versiunea finală privind intoxicația de la Tohatin: Elevii au ajuns la spital din cauza apei de la blocul alimentar
Știri

Versiunea finală privind intoxicația de la Tohatin: Elevii au ajuns la spital din cauza apei de la blocul alimentar

Elevii de la Gimnaziul nr. 74 din comuna Tohatin au ajuns la spital din cauza apei de la blocul alimentar al instituţiei, unde au fost depistați colifagi. Despre aceasta a anunțat astăzi șefa Direcției generale educație, Rodica Guțu, la ședința Primăriei.

„Este informația pe care am primit-o vineri de la Agenția Națională de Sănătate Publică (ANSP). Au fost curățate toate țevile de canalizare, spălate rețelele de apeduct, efectuată revizia rețelelor inginerești. Au fost marcate ustensilele, personalul de la cantină a fost instruit și le-a fost recomandat să nu acumuleze apa în vase de rezervă. După verificare, probele de apă au fost conforme”, a menționat Rodica Guțu.

Totodată, copiii care s-au intoxicat au fost externați și, de astăzi, Gimnaziul și-a reluat activitatea. Orele urmează să fie recuperate.

Nu am reușit să aflăm de la Direcția municipală pentru siguranța alimentelor din cadrul ANSA dacă va fi reluată și activitatea Combinatului de alimentație publică „Adolescența” din sectorul Ciocana, care livrează hrană inclusiv elevilor de la Gimnaziul nr. 74, în contextul în care inspectorii au depistat mai multe nereguli în timpul controlului. Vom reveni cu detalii.

Amintim că mai mulți copii de 7-15 ani au fost internați la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, cu semne de intoxicație alimentară. ANSP a anunțat că elevii s-au infectat cu norovirusuri, un grup de virusuri foarte contagioși care cauzează vome și diaree.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.