Verificări la o grădiniță de la Botanica. Din meniu lipsea carnea, iar fructele și legumele erau prea puține
PreșcolarȘtiri

Verificări la o grădiniță de la Botanica. Din meniu lipsea carnea, iar fructele și legumele erau prea puține

Control inopinat la o grădiniță din sectorul Botanica. Verificările au fost efectuate ieri de o comisie formată din specialiştii Centrului de Sănătate Publică din Chişinău, condusă de medicul-şef sanitar de stat, Luminiţa Suveică, drept urmare a unei sesizări din partea părinţilor.

În procesul de evaluare, s-a constatat că, în prima săptămână, alimentația copiilor era organizată cu devieri de la meniul coordonat. Ca rezultat, valoarea energetică a bucatelor calculate era sub normă, iar cantitatea de proteine, lipide și grăsimi – insuficientă. De asemenea, destul de limitată era cantitatea de fructe și legume.

15896277_1191540050929804_5776285517878474619_o

La rândul său, administrația instituției a invocat faptul că, în primele zile ale anului curent, comenzile pentru produsele alimentare prevăd cantități limitate, deoarece zilnic la grădiniță variază numărul copiilor, din cauza perioadei ce coincide cu vacanța elevilor și concediile părinților. Astfel, grădinița este frecventată zilnic în medie de 150 de copii dintre cei 380 de copii instituţionalizaţi.

De asemenea, s-a stabilit că, la 2 ianuarie, din alimentaţia copiilor a lipsit carnea, în următoarele zile fiind incluse deja în meniu carnea de pasăre, carnea de bovină, peștele, laptele, untul, chefirul, brânza tare.

15896347_1191540044263138_8651897807474593632_o

Produsele lactate au fost contractate suplimentar de Asociația de părinți, cu un agent economic, producător autohton de produse lactate, alocațiile părinților pentru alimentația suplimentară constituind cinci lei pe zi.

Menționăm că Direcţia educaţie, tineret şi sport sectorul Botanica a desfășurat licitațiile publice pentru achiziția produselor alimentare de bază şi pentru organizarea alimentației copiilor din instituțiile de învăţământ preșcolar din sector.

La momentul actual, sunt organizate licitații repetate doar pentru două grupuri de produse: ouă și biscuiți, ultimul produs fiind inclus în meniuri în cantități limitate.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.