Știri

Verificări la Grădinița nr. 157, unde au fost găsite gâze în hrișcă. Directorul interimar – sancționat

By noiembrie 15, 2017 No Comments

Două loturi de hrișcă livrate de agentul economic Grădiniței nr. 157 din capitală conțineau impurități sub formă de gâze. Ca rezultat, directorul interimar al instituției, Mariana Sclifos, s-a ales cu o sancțiune disciplinară. Despre aceasta a anunțat astăzi Direcția generală educație, tineret și sport, care s-a autosesizat în urma apariției mai multor fotografii pe rețelele sociale. 

O comisie, formată din specialiști din educație și Siguranța Alimentelor, a mers ieri la grădiniță și a prelevat probe din două loturi de hrișcă.

„Comisia a verificat loturile de hrișcă livrate de agentul economic SRL „Prodagrotrade” la Grădinița nr.157 (pe data de 06.10.2017 – 50 kg și pe data de 02.11.2017 – 50 kg). Produsul care conține insecte este ambalat în pachet cu marca „Sofi”, producător „Moldagroproduct” SRL. Lotul dat a fost supus restricției, sigilat și urmează a fi întors producătorului de către angajații ANSA până la luarea deciziei”, se menționează în comunicat.

Totodată, instituția precizează că și pe data de 8 noiembrie curent a fost efectuat un control la Grădinița nr. 157, în cadrul căruia au fost depistate unele încălcări în procesul de alimentare a copiilor.

În conformitate cu cadrul normativ în vigoare, directorul instituției de învățământ este responsabil de întreaga activitate educațională în instituția de învățământ pe care o conduce și este obligat să execute toate regulamentele, ordinele, circularele, precum și să coordoneze activitățile care se desfășoară în cadrul instituției cu organele ierarhice superioare acesteia, după caz.

Amintim că mai mulți copii dintr-o grupă de la Grădinița nr. 157 din Chișinău au avut ieri la dejun lapte cu hrișcă, gâze și viermișori. De cealaltă parte, directorul interimar al instituției, Mariana Sclifos, a negat informația, menționând că la mijloc s-ar afla un conflict de interese.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.