AdolescentȘcolar

Vacanța e tot mai aproape! Cât vei plăti pentru o zi de odihnă în taberele de vară

By mai 19, 2016 No Comments

O zi de odihnă pentru un copil, în taberele de vară, va costa între 120 şi 183 de lei. Asta prevede Hotărârea cu privire la organizarea odihnei de vară a copiilor și adolescenților în sezonul estival 2016, aprobată de Guvern.

Potrivit documentului, costul unei zile petrecute la o tabără de întremare cu sejur de zi va costa 119 lei, în timp ce costul unei zile de întreținere a unui copil într-o tabără de odihnă și întremare a sănătății va ajunge la 153 de lei.

În același timp, părinții vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar dacă vor dori să își dea copiii la o tabără de sport pentru elevii claselor superioare – 156 de lei, la o tabără turistică pentru adolescenți – 168 de lei sau la o tabără de sport a școlilor de sport pentru copii și juniori – 182 de lei. Costul maxim al unui bilet va fi calculat în funcție de durata schimbului.

Cu excepţia biletelor de odihnă repartizate de Casa Naţională de Asigurări Sociale, 25% din totalul biletelor vor fi acordate gratuit copiilor orfani, cu dizabilități, din familii vulnerabile și elevilor care au obţinut performanţe la studii sau sunt învingători la olimpiadele şcolare şi extraşcolare. Restul biletelor urmează să fie comercializate la un preţ de 20 la sută din costul total.

Totodată, Ministerul Educaţiei va suporta cheltuielile pentru participarea a 100 de elevi din România la taberele de vară din Republica Moldova şi pentru 45 de copii care vor merge la tabăra de vară a Francofoniei. De asemenea, vor fi achiziţionate bilete pentru elevii din instituţiile de învăţământ din partea de est a Republicii Moldova şi oraşul Bender.

În sezonul estival 2016 se preconizează să fie organizate circa 80 de tabere, de serviciile cărora vor beneficia circa 60 mii de copii și adolescenți.

Sursa foto: familia.md

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.