Uniunea Europeană susține Republica Moldova în lupta contra pandemiei de coronavirus
Știri

Uniunea Europeană susține Republica Moldova în lupta contra pandemiei de coronavirus

Sursa foto: euneighbours.eu

Ca parte a răspunsului său global la epidemia de coronavirus, Comisia Europeană mobilizează un pachet de sprijin de urgență pentru Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina. Astfel, au fost realocate 140 de milioane de euro pentru nevoile imediate.

În plus, Comisia va redirecționa și utilizarea instrumentelor existente în valoare de până la 700 de milioane de euro în toată regiunea, pentru a contribui la atenuarea impactului socioeconomic al crizei provocate de coronavirus.

Citește detalii AICI.

În pofida dificultăților fără precedent cu care se confruntă statele-membre, Uniunea Europeană oferă un sprijin celor șase țări din Parteneriatul Estic, care include și Republica Moldova.

Sprijin pentru sectorul sănătății (30 de milioane de euro):

• Lucrul cu OMS pentru furnizarea dispozitivelor medicale și echipamentelor personale, cum ar fi ventilatoare, truse de laborator, măști, ochelari de protecție, halate și costume de protecție.
• Instruirea personalului medical și de laborator, creșterea gradului de sensibilizare în cele șase țări.

Sprijin pentru cele mai vulnerabile grupuri din societate (11,3 milioane de euro):

• Granturi de până la 60 000 de euro pentru organizațiile societății civile, pentru a răspunde la nevoile imediate, cum ar fi sprijinirea școlilor locale cu învățământ la distanță – deja disponibile prin „Mecanismul de Reacție Rapidă” regional al UE.
• Lansarea „Programului de Solidaritate al Parteneriatului Estic” pentru a ținti cele mai afectate părți ale populației, cu subgranturi pentru organizațiile locale mai mici.

Citește detalii AICI.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.