UNICEF, la 70 de ani de la înființare. Mesajele unor artiști autohtoni implicați în campania globală #IMAGINE
Util pentru părinți

UNICEF, la 70 de ani de la înființare. Mesajele unor artiști autohtoni implicați în campania globală #IMAGINE

Fondul Națiunilor Unite pentru Copii UNICEF a marcat cea de-a 70-a aniversare de la începutul activității. Cu această ocazie, artiștii autohtoni Eugen Doga, Valentina Naforniță, Pavel Stratan, Pasha Parfeni, Natalia Barbu, Alex Man, Xenia Chitoroagă, Cleopatra Stratan, Eva Timuș, Nicușor Untilă și corul „Lia Ciocârlia” au înregistrat piesa lui John Lenon „Imagine” – unul dintre cele mai cunoscute imnuri ale păcii. Piesa face parte dintr-o inițiativă globală, lansată de UNICEF în noiembrie 2014.

Portalul Suntparinte.md a discutat cu o parte dintre artiștii implicați în videoclip despre mesajul clipului #IMAGINE, precum și despre experiența participării în cadrul proiectului UNICEF:

Eugen Doga: „Este un videoclip foarte frumos, ceea ce predispune la meditații și noblețe, mai ales că s-au adunat atâtea talente care să interpreteze această melodie. Ați adunat un buchet de flori vii, care ne cântă pentru viață. Prin acest videoclip UNICEF-ul dă încredere muzicii autohtone care este mai puțin cunoscută. Adresez cele mai frumoase urări de bine UNICEF-ului cu ocazia celor 70 de ani împliniți, trecuți sub flamura marșului păcii, frumuseții, vieții decente pentru copii și părinții lor”.

Natalia

Natalia Barbu:

„Pentru mine a fost o experiență minunată. Conexiunea cu artiștii, cu echipa de producție a fost fantastică. Mă simt onorată și fericită că am putut lua parte la un astfel de proiect. #IMAGINE rămâne în sufletul meu ca un proiect de mare valoare și cu impact emoțional. Îndrăznesc să cred că, alături de UNICEF, am putut transmite mai multă iubire oamenilor”.

Alexandru

 

Alex Man: „A fost o colaborare frumoasă. Se vede că toți au cântat sincer și cu dăruire de sine. Produsul a fost unul reușit, emoționant și cu un mesaj profund. Îi urez UNICEF-ului la mai mult și la mai mare și să facă în continuare cât mai multe lucruri frumoase și sincere pentru copiii din Republica Moldova și din întreaga lume”.

 

 

Cleopatra Stratan: „Mi-a plăcut foarte mult la filmări și mă simt onorată că am fost alături de toți cei care au participat. Am rămas încântată de acest videoclip. Sunt fericită că am pus și eu umărul pentru ca acest proiect să fie unul reușit și pentru a-i ajuta pe cei care necesită acest lucru”.

Nicușor Untilă: „Recunosc că nu m-am așteptat să fiu selectat pentru a participa în cadrul acestui proiect. M-am simțit onorat și mândru să cânt alături de mai mulți artiști de valoare de la noi. După lansarea spotului, am primit mai multe mesaje de felicitare și am simțit că sunt mai sigur de sine, mai responsabil și mai curajos. În context, vreau să mulțumesc tuturor celor care m-au selectat și m-au susținut”.

Inițiativa #IMAGINE a fost lansată pentru prima dată în noiembrie 2014, cu scopul de a crea un moment unic in istoria muzicii, care va scoate în evidență provocările enorme cu care se confruntă copiii. Inițiativa a fost preluată la nivel global, acum și în Republica Moldova.

Potrivit directorului executiv al UNICEF, Anthony Lake, proiectul #IMAGINE oferă oamenilor din întreaga lume șansa de a se alătura unei mișcări globale pentru susținerea copiilor, de a veni cu ideile și viziunile lor și, nu în ultimul rând, cu vocile lor, pentru a promova drepturile fiecărui copil, pretutindeni.

Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) a fost creat în 1946 de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite pentru a proteja viețile copiilor care încercau să supraviețuiască în perioada de după al Doilea Război Mondial, contribuind astfel la reconstruirea societăților distruse și la readucerea speranței la un viitor mai bun.

Astăzi, UNICEF activează în 190 de state transpunând în practică angajamentele sale, punând accent în special pe ajutorul acordat copiilor vulnerabili și excluși, inclusiv în Republica Moldova.

Vedeți mai jos videoclipul realizat:

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.