Un tânăr cucerește piața cu un supliment nou în alimentația oamenilor
Util pentru părinți

Un tânăr cucerește piața cu un supliment nou în alimentația oamenilor

Sursa foto: Spacefood

La ai săi 21 de ani, Marius David a reușit să cucerească piața din țară și din România cu un supliment nou în alimentația oamenilor. Mai exact, spirulina vie congelată – cel mai nutritiv produs folosit de către astronauții plecați în lungile misiuni spațiale, care îi ajută să completeze carențele nutriționale. 

Astăzi, spirulina este în mare parte disponibilă și consumată uscată sub formă de pastile, fulgi sau pulbere. Totuși, procesul de uscare duce la degradarea vitaminelor și a proteinelor, lăsând produsul final lipsit de vitalitate. După uscarea algelor la temperaturi ridicate, ficocianina, care oferă spirulinei proprietățile sale puternice antiinflamatoare și antioxidante, devine inexistentă.

Chiar dacă procesul de uscare are loc la o temperatură relativ scăzută, enzimele esențiale descompunerii și absorbției nutrienților sunt îndepărtate. Un alt aspect important este că spirulina uscată are un gust foarte neplăcut, ceea ce-i determină pe mulți să nu o includă în dieta lor.

Tânărul antreprenor a început cu importul de spirulină vie congelată din Italia. Aceasta este cultivată la o fermă care îşi are rădăcinile într-o lungă tradiţie de familie – de trei generații. Spirulina este comercializată astăzi sub denumirea de Spacefood, fiind prima companie europeană care distribuie spirulină vie certificată Bio drept alternativă la spirulina praf.

Iată 4 motive pentru care merită să incluzi Spirulina Vie în alimentație:

  1. Spirulina proaspătă este cea mai ușor digerabilă proteină plant-based pe care corpul nostru o recunoaște instantaneu și o folosește eficient ca material de reconstrucţie pentru organismul nostru. 
  2. Nu are gust sau miros neplăcut și poate fi consumată cu ușurință atât de adulți, cât și de copii. Potrivit unui studiu efectuat de NASA în 2012, un kilogram de spirulină este egal cu o tonă de legume proaspete. 
  3. Spirulina conține 95% de enzime active, acestea fiind cheia absorbției substanțelor nutritive în organismul nostru. Alimentele gătite la temperaturi înalte își pierd aproape în totalitate substanțele nutritive, mai ales enzimele atât de necesare unei digestii corecte și complete, precum și vitaminele vitale pentru buna funcționare a organismului.
  4. Organizația Mondială a Sănătății afirmă că spirulina este cel mai complet și nutritiv superaliment de pe pământ, datorită profilului său nutrițional unic. Aceasta conține vitamine, minerale, acizi grași, antioxidanți și 18 aminoacizi, dintre care toți cei esențiali.

Aveți grijă de sănătatea voastră, informați-vă înainte de a alege un anumit tip de spirulină și nu uitați că, în natură, găsim tot ce avem nevoie pentru ca organismul nostru să-și mențină echilibrul. 

Pentru a afla și alte beneficii ale spirulinei, modul în care acționează asupra organismului și cum o puteți consuma, puteți urmări pagina de instagram a companiei Spacefood sau puteți accesa site-ul spacefood.md.

Articolul este unul publicitar. Părerile și informațiile exprimate aici nu aparţin Suntparinte.md și nu reflectă neapărat punctul de vedere al Suntparinte.md 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.