Un nou bilanț: Încă 115 moldoveni au fost diagnosticați, în laborator, cu COVID-19
Știri

Un nou bilanț: Încă 115 moldoveni au fost diagnosticați, în laborator, cu COVID-19

Încă 115 persoane din Republica Moldova au fost testate pozitiv, în laborator, la prezența infecției cu noul tip de coronavirus, din totalul de 594 de probe prelevate. Astfel, bilanțul în țara noastră a ajuns la 2.049 de persoane. Un caz este de import (Marea Britanie), celelalte 114 – de transmitere locală.

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că cele 135 de persoane care se tratează la domiciliu, dar nu au fost supuse verificării în laborator, vor fi testate în următoarele două zile, inclusiv pentru a vedea cum este implementată această procedură de diagnosticare. Ministra a dat asigurări că țara noastră dispune de suficiente teste.

Pe parcursul zilei de astăzi, 15 aprilie, până la această oră, au fost înregistrate trei decese provocate de COVID-19.

Este vorba despre un bărbat de 65 ani, din or. Tiraspol, precum și de o femeie de 86 ani, din mun. Bălți. Femeia a fost internată pe data de 10 aprilie, în stare gravă, la Spitalul Clinic Municipal Bălți, cu boli asociate ca: hipertensiune arterială și insuficiență cardiacă acută.

Al treilea caz se referă la un bărbat de 71 ani, din r. Criuleni. A fost internat în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 2 aprilie. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, boală cronică renală, diabet zaharat subcompensat.


Începând cu 10 aprilie, pacienții cu forme ușoare de COVID-19 care nu suferă de boli secundare (diabet, maladii cardiovasculare sau oncologice) sunt tratați la domiciliu. Persoanele cu vârsta de peste 60 de ani vor fi, în continuare, internate în spitale. La fel vor fi internați cei care au alte maladii, indiferent de vârstă, minorii și gravidele.

Vă îndemnăm să apelați la 0 80012300 pentru orice întrebare legată de COVID-19 și să vă informați doar din surse oficiale.

Dacă doriți să aflați situația de ultimă oră privind cazurile de Coronavirus (COVID-19) în Republica Moldova, accesați COVID-19 în Republica Moldova: situaţia la zi. Platforma poate fi accesată și de la computer, și de pe telefonul mobil.


Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.