Un nou bilanț în Moldova: 5 decese și alți 145 de moldoveni au fost infectați cu noul tip de Coronavirus
Știri

Un nou bilanț în Moldova: 5 decese și alți 145 de moldoveni au fost infectați cu noul tip de Coronavirus

Sursa foto: Allnaijamedia.com

Bilanțul moldovenilor diagnosticați cu COVID-19 a ajuns la 2.472. În ultimele 24 de ore, alte 145 de persoane au fost testate pozitiv, în laborator, la prezența infecției cu noul tip de coronavirus, din totalul de 640 de pacienți cărora le-au fost prelevate probe. Dintre acestea, 142 sunt cazuri cu transmitere locală şi 3 – de import.

Astăzi a fost finalizat procesul de testare a celor 135 de persoane care au fost anterior diagnosticate clinico-epidemiologic cu COVID-19. În urma testării, au fost confirmate de laborator pozitiv încă 45 de persoane, iar 24 – negativ.

În regiunea transnistreană au fost confirmate astăzi 76 de cazuri de infecție. 

Din numărul total de cazuri din această zi, 13 sunt lucrători medicali: asistenți medicali – 4, medici – 3, felceri – 1, farmacişti – 1, personal auxiliar – 4. 

Totodată, au fost înregistrate alte 5 decese:

Deces nr. 63: Femeie de 80 ani, din mun. Chişinău. Comorbidităţi: cardiopatie hipertensivă, hipertensiune arterială gr. II, tiroidită autoimună.

Deces nr. 64: Femeie de 68 ani, din mun. Chişinău. A fost transferată de la Spitalul „Sfânta Treime” la Spitalul Clinic Municipal Nr. 1 pe data de 10 aprilie, în stare extrem de gravă. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie ischemică.

Deces nr. 65: Bărbat de 76 ani, din raionul Donduşeni, internat pe data de 8 aprilie, la Spitalul din Bălți. Comorbidităţi: cancer de intestin.

Deces nr. 66: Bărbat de 72 ani, din raionul Glodeni. A fost internat pe data de 11 aprilie la Spitalul din Glodeni. Boli asociate: diabet zaharat tip 2, Cardiopatie aterosclerotică, HTA gr. II, ciroză hepatică de etiologie etilică evoluţie progresantă.

Totodată, astăzi a fost înregistrat un caz de deces în sistemul medical (deces nr. 67). Este vorba de Ivan Şiman, şeful secţiei chirurgie a Spitalului Raional Orhei, în vârstă de 68 ani. A fost internat pe data de 7 aprilie, la Spitalul Clinic Republican. Pacientul suferea de mai multe boli cronice: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie mixtă. 


Dacă doriți să aflați situația de ultimă oră privind cazurile de Coronavirus (COVID-19) în Republica Moldova, accesați COVID-19 în Republica Moldova: situaţia la zi. Platforma poate fi accesată și de la computer, și de pe telefonul mobil. Aceasta este disponibilă și în limba română, și în limba rusă.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.