Ultimele informații! Încă un deces și 91 de moldoveni testați pozitiv cu COVID-19
Știri

Ultimele informații! Încă un deces și 91 de moldoveni testați pozitiv cu COVID-19

Sursa foto: axios.com

Alte 91 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, din totalul de 510 probe procesate. Este vorba despre 3 cazuri de import și 88 de cazuri de transmitere locală. Bilanțul în Moldova a ajuns la 1.056 de cazuri.

Astăzi au fost procesate cele mai multe probe de la declanșarea situației epidemiologice privind COVID-19. Cele trei cazuri de import se referă la Ucraina, Olanda și Marea Britanie.

Privind cele 88 de cazuri locale, este vorba despre Chișinău – 35, Soroca și Ștefan Vodă – câte 10, Glodeni și Hâncești – câte 6, regiunea din stânga Nistrului – 4, Rezina – 3, Bălți, Cahul, Căușeni și Strășeni – câte 2, Călărași, Edineț, Fălești, Orhei, Taraclia și Ungheni – câte un caz.

Astăzi au fost confirmate alte 29 de cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici – 9, asistenţi medicali – 8, felceri – 2, farmacişti – 2, personal auxiliar – 8 persoane.  

O doamnă de 54 de ani, din raionul Soroca, a decedat astăzi. Femeia a fost internată pe data de 4 aprilie, în stare gravă, la Spitalul Clinic Republican.

Vă îndemnăm în continuare să apelați la 0 80012300 pentru orice întrebare legată de COVID-19 și să vă informați doar din surse oficiale.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale recomandă populației:

  • Evitați locurile publice. Stați acasă!
  • Păstrați distanța socială de minimum 1 m.
  • Dacă ați revenit din țările cu risc sporit de infecție sau ați contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei, și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi.
  • Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun.
  • Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);
  • La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.


Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.