Ultimele informații: Al șaselea deces și încă 82 de moldoveni au fost diagnosticați cu COVID-19
Știri

Ultimele informații: Al șaselea deces și încă 82 de moldoveni au fost diagnosticați cu COVID-19

Sursa foto: stan.kz

În Republica Moldova au fost confirmate 82 de cazuri noi de COVID-19, dintre care 5 de import și 77 cu transmitere locală. Bilanțul în țara noastră a ajuns la 505 cazuri.

Cazurile de import se referă la Franța – 2, Marea Britanie – 1, Ucraina – 1. Cea de-a cincea persoană a venit prin Dubai, dar deocamdată nu există informații despre țara de unde a revenit.

Privind cele 77 de cazuri locale, este vorba despre Soroca, Chișinău, Ștefan Vodă, Fălești, Cahul, Bălți, Căușeni, Criuleni, Ialoveni, Orhei, Strășeni, Telenești și regiunea din stânga Nistrului.

Tot astăzi a fost confirmat al șaselea deces. Este vorba despre o femeie născută în anul 1967, din r. Ștefan Vodă. Inițial a fost internată la Spitalul Raional Căușeni. Din cauză că starea acesteia s-a înrăutățit, a fost transferată la Spitalul de urgență din Chișinău. Pe lângă COVID-19, avea și boli asociate: obezitate, hipertensiune arterială etc.

De astăzi, încă trei localități au intrat în carantină – orașele Soroca și Ștefan Vodă, precum și satul Carahasani (Ștefan Vodă).

În prezent, 19 000 de persoane s-au autoizolat și sunt monitorizate. În ultimele 24 de ore, 5.117 persoane care s-au autoizolat au fost vizitate la domiciliu de către poliție. Celelalte persoane care se află sub monitorizare au fost apelate telefonic.

La moment, țara noastră dispune de peste 13 000 de teste în stoc. Săptămâna viitoare urmează să ajungă alte 100 000 de teste care vor fi oferite de China. În Republica Moldova nu sunt utilizate testele rapide pentru depistarea coronavirusului de tip nou, deoarece acestea nu sunt eficiente, a anunțat Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Reamintim că, până în prezent, 23 de persoane au fost tratate de infecție.  

Vă îndemnăm în continuare să apelați la 0 80012300 pentru orice întrebare legată de COVID-19 și să vă informați doar din surse oficiale.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale recomandă populației:

  • Evitați locurile publice. Stați acasă!
  • Păstrați distanța socială de minimum 1 m.
  • Dacă ați revenit din țările cu risc sporit de infecție sau ați contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei, și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi.
  • Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun.
  • Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);
  • La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.