Știri

Ultimele date: Încă 15 moldoveni au fost diagnosticați cu infecție cu COVID-19

Postat de martie 23, 2020 No Comments

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că încă 15 persoane din Republica Moldova au fost infectate cu noul tip de coronavirus, printre care o femeie însărcinată din Ștefan Vodă. Patru cazuri de COVID-19 au fost înregistrate la persoanele din stânga Nistrului.

Bilanțul celor care au contractat virusul COVID-19 a ajuns la 109 persoane din Republica Moldova. Dintre cele 15 cazuri, patru sunt de import: Franța – 2, Ucraina – 2 (care au fost în excursie la Mănăstirea Poceaev), Cehia – 1.

Alte 11 cazuri se referă la transmitere locală. În ceea ce privește viitoarea mamă, ministra Sănătății a anunțat că femeia a intrat în contact cu o persoană revenită de la Poceaev. La moment, starea de sănătate a 10 persoane rămâne a fi gravă. În total, astăzi au fost testate 115 persoane.

Cu regret, dat fiind că a fost ascunsă informația că persoana a fost în contact cu altă persoană revenită dintr-o țară unde sunt înregistrate cazuri de COVID-19, mai avem un caz de infectare a personalului medical. Fac apel către populație: fiți responsabili nu doar față de sine și de cei apropiați, ci și față de lucrătorii medicali”, a declarat ministra Viorica Dumbrăveanu.


Premierul Ion Chicu a anunțat că 1.062 de lăcașuri sfinte au fost supravegheate ieri de poliție. În 375 dintre ele, slujbele au fost desfășurate în interior, în cazul a 382 – în aer liber, în timp ce alți 305 preoți fie au desfășurat slujbe fără participarea enoriașilor, fie le-au anulat.

Lasă un comentariu