Ultimele date: Încă 15 moldoveni au fost diagnosticați cu infecție cu COVID-19
Știri

Ultimele date: Încă 15 moldoveni au fost diagnosticați cu infecție cu COVID-19

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că încă 15 persoane din Republica Moldova au fost infectate cu noul tip de coronavirus, printre care o femeie însărcinată din Ștefan Vodă. Patru cazuri de COVID-19 au fost înregistrate la persoanele din stânga Nistrului.

Bilanțul celor care au contractat virusul COVID-19 a ajuns la 109 persoane din Republica Moldova. Dintre cele 15 cazuri, patru sunt de import: Franța – 2, Ucraina – 2 (care au fost în excursie la Mănăstirea Poceaev), Cehia – 1.

Alte 11 cazuri se referă la transmitere locală. În ceea ce privește viitoarea mamă, ministra Sănătății a anunțat că femeia a intrat în contact cu o persoană revenită de la Poceaev. La moment, starea de sănătate a 10 persoane rămâne a fi gravă. În total, astăzi au fost testate 115 persoane.

Cu regret, dat fiind că a fost ascunsă informația că persoana a fost în contact cu altă persoană revenită dintr-o țară unde sunt înregistrate cazuri de COVID-19, mai avem un caz de infectare a personalului medical. Fac apel către populație: fiți responsabili nu doar față de sine și de cei apropiați, ci și față de lucrătorii medicali”, a declarat ministra Viorica Dumbrăveanu.


Premierul Ion Chicu a anunțat că 1.062 de lăcașuri sfinte au fost supravegheate ieri de poliție. În 375 dintre ele, slujbele au fost desfășurate în interior, în cazul a 382 – în aer liber, în timp ce alți 305 preoți fie au desfășurat slujbe fără participarea enoriașilor, fie le-au anulat.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.