Ultima oră! Încă două cazuri de Coronavirus în Republica Moldova
Bebeluș

Ultima oră! Încă două cazuri de Coronavirus în Republica Moldova

Încă două cazuri de Coronavirus în Republica Moldova. Este vorba despre doi cetățeni moldoveni, de 60 de ani, care au revenit din Italia. În prezent, aceștia sunt internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, în stare stabilă, de gravitate medie. Nu este vorba despre persoanele care s-au aflat în avionul de pe ruta Chișinău-Milano. 

Azi-dimineața, pe teritoriul Republicii Moldova, erau înregistrate 10 cazuri suspecte de infectare cu COVID-19, la adulți. Testele pentru cinci persoane au fost deja finalizate, dintre care două persoane au fost depistate cu infecție prin Coronavirus de tip nou.

Bărbatul este originar dintr-un raion aflat în sudul țării. El a revenit din Italia, unde s-a aflat într-o vizită de trei săptămâni la copiii lui. Pe data de 5 martie s-a simțit rău, însă și-a administrat autotratament. Pe data de 9 martie, starea lui de sănătate s-a agravat. Bărbatul a apelat Serviciul 112, fiind imediat internat la Spitalul „Toma Ciorbă”.

Cea de-a două persoană este o femeie din Chișinău, care a mers în vizită la o prietenă de-a ei în Italia. S-a aflat acolo timp de 10 zile și a revenit în țară pe data de 26 februarie. Pe data de 1 martie i s-a făcut rău și s-a adresat la medic. Acesteia i-a fost prescris tratament și autoizolare la domiciliu, însă femeia a decis să se trateze prin automedicație. Din cauza tusei și a hipertensiunii arteriale, aceasta a chemat ambulanța. Ieri, femeia a fost internată la Spitalul „Toma Ciorbă”.

În continuare, vor fi identificate persoanele care s-au aflat în contact direct cu cei doi cetățeni, pentru a fi supuse testelor. La moment sunt înregistrate 13 cazuri suspecte de infecție cu noul tip de Coronavirus, 10 adulți și 3 copii. Alte trei cazuri suspecte anunțate dimineață sunt negative.

În acest context, Viorica Dumbrăveanu a făcut un apel către persoanele care revin din zonele de risc de infecție cu noul tip de Coronavirus sau care au fost în contact cu persoane infectate de COVID-19 – să aplice regimul de autoizolare la domiciliu timp de 14 zile, să contacteze medicul de familie, să-și monitorizeze starea de sănătate cu efectuarea termometriei de trei ori pe zi și, la primele simptome de boală (tuse sau febră), să apeleze 112.

Pentru a reduce riscul infecției, respectați următoarele reguli: 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.