Ultima oră! De marți, toți elevii din Chișinău vor reveni fizic la școală
Știri

Ultima oră! De marți, toți elevii din Chișinău vor reveni fizic la școală

By 08/05/2021 mai 11th, 2021 No Comments

Sursa foto: Playtech.ro/Foto-simbol

Începând cu 11 mai, elevii din toate clasele din Chișinău vor reveni fizic la școală. Primarul Ion Ceban a anunțat, pe profilul său de Facebook, că membrii Comisiei Extraordinare pentru Sănătate Publică a municipiului Chișinău au decis ca, după vacanța de Paști, elevii să revină fizic în sălile de clasă. Numărul de elevi prezenți în clasă va fi stabilit în baza suprafeței sălii. 

„Procesul educațional pentru elevii din clasele I-XII din instituțiile de învățământ primar, secundar și special din municipiul Chișinău, începând cu 11 mai 2021, se organizează cu prezență fizică”, a scris Ion Ceban.

Totodată, învăţământul în centrele extraşcolare și în școlile sportive, precum şi activitatea extrașcolară în instituţiile de învăţământ primar şi secundar din municipiul Chişinău vor fi organizate cu prezență fizică.

De asemenea, va fi permisă desfășurarea competițiilor sportive în aer liber, fără spectatori. Activitatea centrelor de tineret din municipiul Chișinău va fi organizată cu prezența fizică a unui număr maxim de 20 de tineri.

Tot astăzi, Comisia a decis ca unitățile de alimentație publică să activeze până la ora 23:00, cu respectarea strictă a măsurilor de sănătate publică și a Instrucțiunii privind prevenirea COVID-19.

Centrele comerciale și unitățile specializate de comerț cu amănuntul al produselor nealimentare de pe teritoriul municipiului Chișinău vor activa până la ora 22:00.

Deciziile au fost luate după ce specialiștii în sănătate au declarat că numărul cazurilor de îmbolnăvire sunt în descreștere, în timp ce numărul celor care aleg să fie vaccinați a crescut în Chișinău. Decizia urmează să fie publicată pe pagina oficială a Primăriei Chișinău, pe parcursul zilei de astăzi.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.