Ultima oră! De mâine, toți copiii din grădinițe și elevii vor sta acasă
Știri

Ultima oră! De mâine, toți copiii din grădinițe și elevii vor sta acasă

Sursa foto: nytimes.com

De mâine, toți copiii din grădinițe și elevii din școli, inclusiv din învățământul profesional tehnic, vor sta acasă până pe data de 23 martie, din cauza confirmării a două cazuri noi de COVID-19, astăzi, 10 martie. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. 

„Vorbim nu despre măsurile care urmau să fie întreprinse pentru un termen de trei zile, dar și despre săptămâna viitoare, pentru a putea monitoriza situația. Fac un îndemn către părinți. Sunt și eu mamă, am doi copii. Vacanța nu presupune, în cazul respectiv, lăsarea copiilor fără supraveghere, expunerea copilului unui risc și mai mare cu Coronavirus sau alte infecții.

Solicităm responsabilitate din partea părinților, monitorizarea situației copiilor, unde se află, cu cine se află. Evitați autotratamentele, adresați-vă la medicul de familie. Dar cel mai des apelați Serviciul 112, pentru că s-ar putea să nu răspundă medicul de familie, din cauza aglomerației. Evitați deplasările de sine stătător în instituțiile medicale”, a menționat ministra.

Inițial, Viorica Dumbrăveanu a precizat că procesul educațional în universități nu va fi deocamdată sistat, dat fiind că „fiecare universitate a întreprins anumite măsuri privind micșorarea numărului de studenți în aulă, scurtarea duratei orelor, aerisirea încăperilor, dezinfectarea etc.”

Mai târziu însă, în Ordinul emis de Ministerul Educației a fost stipulat că procesul educațional va fi suspendat și în universități. Ordinul se mai referă la instituțiile de învățământ extrașcolar și de învățământ special.

Menționăm că, astăzi, 10 martie, încă două cazuri de Coronavirus au fost confirmate în Republica Moldova. Este vorba despre doi cetățeni moldoveni care au revenit din Italia. În prezent, aceștia sunt internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, în stare stabilă, de gravitate medie. Nu este vorba despre persoanele care s-au aflat în avionul de pe ruta Chișinău-Milano.

Pentru a reduce riscul infecției, respectați următoarele reguli: 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.