Ultima oră! Chișinăul iese de sub Cod Roșu
ȘtiriUncategorized @ro

Ultima oră! Chișinăul iese de sub Cod Roșu

Sursa foto: forbes.ro/Foto-simbol

Chișinăul iese de sub Cod Roșu, după ce numărul cazurilor de COVID-19 a început să scadă. Pe teritoriul municipiului a fost instituit Cod Portocaliu, care include relaxarea unor restricții. Decizia a fost luată de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău.

Astfel, începând cu 1 decembrie, Direcția generală asistență socială și sănătate va dispune sistarea graduală din circuitul COVID-19 a spitalelor clinice municipale. De asemenea, la Centrul COVID-19 de la CIE „MOLDEXPO” va fi sistat tratamentul staționar al pacienților COVID-confirmați. În cadrul Centrului COVID-19 vor rămâne operaționale spațiile medicale doar pentru efectuarea triajului pacienților suspecți.

Începând cu data de 1 decembrie, va fi permisă activitatea în regim obișnuit a teatrelor, sălilor de concert și cinematografelor de pe teritoriul municipiului Chişinău, cu prezentarea obligatorie a certificatului COVID-19.

Totodată, activitatea centrelor sportive, terenurilor de sport și bazinelor de înot va fi asigurată în mod obișnuit, accesul spectatorilor fiind permis doar la prezentarea obligatorie a certificatului de vaccinare contra COVID-19.

Menționăm că certificatul COVID-19 nu reprezintă doar certificat de vaccinare! Prin certificat COVID-19 se înțelege oricare dintre următoarele documente:

  • Certificatul de vaccinare împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare (pe suport de hârtie sau în format digital). Dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel puțin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
  • Concluzia medicală care confirmă că persoana a suportat COVID-19, în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (6 luni).
  • Un act confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19. Actul confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19 este valabil pe durata perioadei de 90 zile din data efectuării investigației.
  • Rezultatul unui test diagnostic la COVID-19 (test rapid de diagnostic AgSarsC-oV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înainte sau test PCR la COVID-19 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte). 

Hotărârea integrală poate fi citită AICI.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.