Ultima oră! Astăzi, doar 50 de moldoveni au fost diagnosticați cu COVID-19
Știri

Ultima oră! Astăzi, doar 50 de moldoveni au fost diagnosticați cu COVID-19

Sursa foto: Aradon.ro

Alte 50 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, din totalul de 273 de probe procesate. Două cazuri sunt de import, celelalte – locale. Bilanțul în țara noastră constituie, în prezent, 1.712 cazuri.

Până la această oră, în total, 107 persoane s-au tratat, alte 35 au decedat. De mâine, începând cu ora 8:00, orașul Glodeni va intra în regim de carantină, având în vedere numărul mare de persoane infectate – 99 de cazuri. În prezent, în patru localități este instituit asemenea regim special.

În regiunea din stânga Nistrului, doar în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 18 cazuri, ceea ce trezește îngrijorarea autorităților din țara noastră. În total, 149 de cazuri de infecție sunt înregistrate în această regiune.

Astăzi au fost înregistrate trei cazuri de deces provocate de COVID-19. În primul caz este vorba despre un bărbat de 70 ani, din raionul Glodeni. Al doilea caz se referă la o femeie de 78 ani, din mun. Chișinău, com. Ciorescu, internată pe data de 30 martie la Institutul de Medicină Urgentă. Cea de-a treia persoană este o femeie de 68 ani, din or. Tiraspol.

Începând cu 10 aprilie, pacienții cu forme ușoare de COVID-19 care nu suferă de boli secundare (diabet, maladii cardiovasculare sau oncologice) vor fi tratați la domiciliu.

Persoanele cu vârsta de peste 60 de ani vor fi, în continuare, internate în spitale. La fel vor fi internați cei care au alte maladii, indiferent de vârstă, minorii și gravidele.

Vă îndemnăm să apelați la 0 80012300 pentru orice întrebare legată de COVID-19 și să vă informați doar din surse oficiale.

Dacă doriți să aflați situația de ultimă oră privind cazurile de Coronavirus (COVID-19) în Republica Moldova, accesați COVID-19 în Republica Moldova: situaţia la zi. Platforma poate fi accesată și de la computer, și de pe telefonul mobil.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.