Ultima decizie! Masca de protecție va fi obligatorie în toate spațiile publice deschise din Chișinău
Știri

Ultima decizie! Masca de protecție va fi obligatorie în toate spațiile publice deschise din Chișinău

Sursa foto: forbes.ro/Foto-simbol

De astăzi, purtarea măștilor de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice deschise, pe întreg teritoriul mun. Chișinău. De asemenea, măsura de protecție prin acoperirea nasului și a gurii rămâne valabilă pentru spațiile închise, inclusiv în transportul public.

Aceste restricții au fost aprobate astăzi de Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău.

Comisiile intersectoriale, în comun cu Direcţia de poliţie a municipiului Chişinău și Centrul de Sănătate Publică Chișinău, vor efectua verificări și controale inopinate în piețe, magazine, centre comerciale, restaurante, săli de sport etc., pentru a stabili dacă sunt respectate măsurile: termometria corectă a vizitatorilor, purtarea măștilor de protecție, respectarea distanței fizice, disponibilitatea dezinfectanților etc.  

Totodată, administrația publică locală va organiza consultări cu reprezentanții HoReCa din capitală, în cadrul cărora vor fi aprobate mai multe decizii, în contextul creșterii ratei de infectare a populației cu noul Coronavirus.

De asemenea, Comisia recomandă instituțiilor publice municipale și celor de drept privat să implementeze un orar gradual de muncă pentru angajați, cu începerea programului de la 7:00, 7:30, 8:00, 8:30 și 9:00.

Astăzi, în Republica Moldova au fost înregistrate alte 1.422 de cazuri noi de COVID-19, din 3.478 de teste efectuate. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 95 383 de cazuri. Totodată, 20 de persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore.

Alte 1.350 persoane au fost tratate și externate. În tratament la domiciliu, cu forme ușoare de COVID-19, se află 4.506 persoane, în timp ce 27 450 sunt supravegheate la domiciliu.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.