Ultima decizie! Grădinițele vor rămâne închise până la 31 iulie
Știri

Ultima decizie! Grădinițele vor rămâne închise până la 31 iulie

Sursa foto: Suntparinte.md/Foto-simbol

Instituțiile de educație timpurie din țară (grădinițe, creșe) vor rămâne închise până pe data de 31 iulie. Anunțul a fost făcut de către prim-ministrul Ion Chicu, în această seară.

Premierul susține că motivul constă în creșterea numărului de cazuri de COVID-19 în rândul angajaților din grădinițe, în special în Chișinău. Ion Chicu a făcut și un apel către părinți: „Sănătatea copiilor este o prioritate, vă rog să ne înțelegeți pentru această decizie”.

Vor rămâne închise și taberele de odihnă și de întremare a sănătății copiilor. În schimb, începând cu data de 16 iulie, va fi reluată etapizat activitatea centrelor de reabilitare/recuperare, inclusiv a celor balneosanatoriale.

Astăzi, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a decis să prelungească starea de urgență până la sfârșitul lunii curente. Starea de urgenţă în sănătate publică, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, urma să se încheie pe data de 15 iulie, dacă s-ar fi îmbunătățit situaţia epidemiologică din țară.

La începutul lunii iunie, un grup de părinți a depus o petiție cu peste 2.600 de semnături ale părinților din Republica Moldova care au cerut autorităților să permită redeschiderea grădinițelor sau, dacă nu este posibil, să ofere părinților ajutor financiar în această perioadă.

La aproape o lună de la depunerea petiției, mai mulți părinți au protestat în fața Guvernului și au solicitat, pe de o parte, redeschiderea grădinițelor treptat, pentru un număr redus de copii, cu respectarea măsurilor de profilaxie, pe de altă parte – acordarea unui sprijin financiar pentru părinții preșcolarilor.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.