Ultima decizie a Comisiei Extraordinare: De azi, parcurile de distracții vor fi închise
Știri

Ultima decizie a Comisiei Extraordinare: De azi, parcurile de distracții vor fi închise

Sursa foto: orheitv.md/foto-simbol

Începând de astăzi, bâlciurile (târgurile sezoniere) și parcurile de distracții din Republica Moldova vor fi închise. O decizie în acest sens a fost aprobată în această seară de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică.

Conform Clasificatorului activităților din economia Moldovei, prevederea cu referire la parcurile tematice și parcurile de distracţii include activităţile de exploatare a unei varietăţi de atracţii, cum ar fi cursele mecanice, atracţii pe apă, jocuri, expoziții, expoziții tematice și terenuri pentru picnic.

Astăzi, premierul Ion Chicu și-a exprimat nemulțumirea, pe pagina sa de Facebook, față de numărul mare de oameni care merg să se fotografieze pe plantațiile de levănțică, fără a respecta distanța socială și alte măsuri de protecție.

În funcție de evoluția și tendința situației epidemiologice prin COVID–19, măsurile restrictive vor fi revizuite. Astăzi au fost înregistrate 304 cazuri noi de COVID-19 în Republica Moldova. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 16 080 de cazuri.

Până la ora actuală, 8.963 de persoane au fost tratate. Alte 521 au decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19.

Hotărârea nr. 19 din 27 iunie poate fi citită integral AICI.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.