Tutoriale video pentru examenele de absolvire a gimnaziului și liceului
Școlar

Tutoriale video pentru examenele de absolvire a gimnaziului și liceului

Elevii claselor a IX-a și a XII-a se pot pregăti pentru examenele naționale de absolvire cu ajutorul unor tutoriale video. Acestea au fost realizate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, în parteneriat cu Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”.

Tutorialele pot fi găsite pe site-urile oficiale ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (https://mecc.gov.md/) și Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare (http://aee.edu.md/), accesând butonul Pregătire pentru examenele naționale (https://mecc.gov.md/ro/content/examenele-nationale-2020).

Conținutul educațional va fi disponibil și pe paginile de Facebook ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și Centrului Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”.

Totodată, materialele video elaborate vor fi difuzate, de luni până vineri, de către postul public de televiziune Moldova 1, cu reluare în zilele de sâmbătă și duminică pe canalul TV Moldova 2.

Amintim că termenul de suspendare a procesului educațional în școli, grădinițe și universități va fi extins cu o săptămână, ceea ce înseamnă că instituțiile de învățământ din țară nu-și vor relua activitatea la 23 de martie, cum era planificat anterior.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.