Trei gustări sănătoase, cu legume de sezon
Util pentru părinți

Trei gustări sănătoase, cu legume de sezon

Temperaturile ridicate de afară ne îndeamnă să petrecem mai puțin timp la bucătărie. Cu toate acestea, dorim să ne alintăm familia cu mâncăruri ușoare, sănătoase și pline de vitamine. Alege rețetele tradiționale, cu legume de sezon, pentru un prânz sau o cină delicioasă!

vinata

Vinete cu roșii și mozzarella

Ingrediente pentru patru porții:

  • 2 vinete bine coapte;
  • sare iodată și piper;
  • 3 linguri cu ulei de măsline;
  • 10 roșii cherry;
  • 3-4 mingi de mozzarella;
  • câteva fire de ceapă verde;
  • câteva fire de busuioc sau alt fel de verdeață

Mod de preparare:

  1. Începe prin a încinge bine cuptorul. Unge cu puțin ulei o tavă sau folosește o foaie pentru copt.
  2. Taie vinetele pe lung, în două, presară puțină sare iodată și lasă-le zece minute. Stoarce sucul așa precum ai stoarce un burete.
  3. Pune vinetele în tavă, stropește-le cu puțin ulei (o linguriță pe fiecare jumătate este suficient) și coace-le pentru 15 minute.
  4. Taie roșiile în două, taie mărunt ceapa și mingile de mozzarella. Amestecă totul într-un vas. Adaugă sare iodată și ulei. Pune piper după gust și verdeață tocată mărunt.
  5. Așază cât mai mult din acest amestec pe fiecare jumătate de vânătă și întoarce tava în cuptor pentru alte 10-15 minute.

salata

Salată de dovlecel, proaspătă și rapidă

Ingrediente:

  • un dovlecel
  • cimbru sau busuioc
  • un cățel de usturoi
  • o lămâie
  • o legătură de mărar
  • 1-2 linguri de ulei de măsline
  • sare iodată, după gust

Mod de preparare:

  1. Taie dovlecelul rondele foarte subțiri. Stoarce sucul unei lămâi (vei folosi după gust), toacă verdeața și pisează usturoiul.
  2. Amestecă toate ingredientele și presară cu sare iodată după gust.
  3. Savurează! Rezultatul e spectaculos, iar gustul – foarte proaspăt.

Помидоры, фаршированные баклажанной икрой, 9

Roșii umplute cu salată de vinete

Ingrediente:

  • 10 roșii
  • 1 kg vinete
  • sare iodată și piper după gust
  • o ceapă
  • 100 ml ulei de măsline
  • pătrunjel

Mod de preparare:

  1. Taie căpăcelul roșiilor și scoate-le semințele. Lasă-le la scurs.
  2. În acest timp, prepară salata de vinete. Coace vinetele la cuptor și curăță-le de coajă. Lasă-le la scurs într-o sită pentru o oră.
  3. Toacă-le bine și amestecă tot conținutul cu uleiul și ceapa tocată mărunt.
  4. Odată pregătită, pune salata în interiorul roșiilor.
  5. Ornează roșiile cu frunze de pătrunjel.

Nu uita să folosești seara iodată în toate felurile de mâncare pe care le prepari!

Sarea iodată conține un mineral esențial, numit iod. Consumul de sare iodată îmbunătățește funcția glandei tiroide, stimulează funcțiile creierului, asigură sănătatea inimii, elimină toxinele, fiind esențial pentru reglarea metabolismului.

Sursă rețete și foto: dietetik.ro, divahair.ro

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.