Toți elevii vor fi promovați în noul an. Tezele semestriale au fost anulate
Știri

Toți elevii vor fi promovați în noul an. Tezele semestriale au fost anulate

Tezele semestriale au fost anulate în acest an de studii. Toți elevii vor fi promovați în anul următor, în baza rezultatelor obținute în primul semestru și a rezultatelor din semestrul al II-lea, cu cel puțin două note, inclusiv în perioada învățării la distanță. Decizia a fost anunțată azi, de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov.

Învățământul la distanță va avea loc până pe data de 29 mai. Admiterea în clasa a X-a va fi organizată în condițiile stabilite suplimentar de Minister.

Transcrierea absențelor va fi efectuată doar în cazurile absenței pe motiv de boală a elevilor. Absențele elevilor pe durata învățământului la distanță nu vor fi calificate ca motiv de nepromovare.

Ce ține de careu, acesta va fi anulat. Ministrul Educației a mai anunțat că elevii din clasele I – a VIII-a și a X-a – a XI-a vor returna manualele în condițiile stabilite de către administrația instituțiilor. Va fi acceptată și returnarea manualelor la revenirea în noul an școlar.

Elevii claselor absolvente și cei care se vor transfera în alte instituții de învățământ vor returna manualele în ziua când își vor lua actele de studii și dosarele personale.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.