Toţi elevii şcolilor profesionale, colegiilor și centrelor de excelență vor fi promovați în următorul an de studii
Știri

Toţi elevii şcolilor profesionale, colegiilor și centrelor de excelență vor fi promovați în următorul an de studii

În acest an, toți elevii din școlile profesionale, colegii și centre de excelență vor fi promovați în următorul an de studii, indiferent de rezultatele obținute la unitățile de curs (discipline)/module. Media semestrială la unitățile de curs va fi calculată doar în baza notelor acumulate pe parcursul semestrului.

Pentru elevii care, la unitățile de curs, au obținut o medie mai mică decât 5.00 va fi organizată, după revenirea la studii, o perioadă suplimentară de recuperare.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a completat „Regulamentul-cadru de organizare a învățământului profesional tehnic în perioada în care accesul în instituții este restricționat”. Astfel, în perioada de referință nu vor fi desfășurate evaluări sumative, inclusiv teze și examene.

Orele prevăzute pentru realizarea evaluărilor vor fi redistribuite pentru tematici în conformitate cu curriculumul la unitatea de curs (disciplina)/modulul respectiv.

Acordarea creditelor de studii, pentru unitățile de curs prevăzute în semestru II al anului de studii 2019-2020, va fi efectuată concomitent cu calcularea mediei semestriale la unitatea de curs, în condițiile în care aceasta nu este mai mică decât 5.00 și va fi înscrisă în registru/borderoul de examinare, carnetul de note, fişa personală a elevului.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.