Tot mai mulți copii, singuri în apartamente sau lângă geamul deschis. Îndemnul autorităților
Siguranța familieiȘtiri

Tot mai mulți copii, singuri în apartamente sau lângă geamul deschis. Îndemnul autorităților

Numărul sesizărilor privind copiii lăsați fără supraveghere în apartamente sau pe pervazul geamului este în continuă creștere. Șefa interimară a Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, Lucia Caciuc, susține că, într-o singură săptămână, responsabilii Direcțiilor de sector au efectuat 136 de vizite la domiciliu, o parte dintre ele după sesizările parvenite de la vecini. 

„Vreau să atrag atenție părinților care sunt la serviciu și lasă copiii în apartamente, fără vreun matur. Fiți atenți, pentru că a crescut numărul de sesizări când copiii sunt găsiți la geam. Ferestrele nu sunt închise întotdeauna. Fiți mai atenți cu viața și securitatea copiilor. Vin cu un îndemn și pentru cei care doar filmează. Telefonați și la poliție, pentru că doar a filma și a sesiza Direcția municipală este insuficient. Doar poliția poate intra și scoate copilul de la geam. În cazul în care ne sesizați mai întâi pe noi, trebuie să telefonăm poliția și, astfel, este tergiversată întreprinderea unor acțiuni prompte”, a menționat Lucia Caciuc.

În context, regimul de activitate a centrelor comunitare pentru copii și tineri va fi modificat, pentru ca părinții să-și poată lăsa copiii în grija angajaților Direcției municipale și ai centrelor. Toate instituțiile vor lucra cu începere de la ora 9:00. Totuși, Lucia Caciuc îndeamnă părinții să fie raționali și, dacă au un copil foarte mic, să-l ducă la creșă sau la grădiniță.

La centre vor putea veni nu doar copiii aflați în situație de risc, ci toți copiii din comunitate. Acolo, sub supravegherea pedagogilor și a studenților de la Pedagogie, copiii vor fi implicați în diferite activități sportive, educative etc. Serviciile sunt gratuite.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.