TOP 10 cele mai accesate materiale în 2016 pe pagina Suntparinte.md
Util pentru părinți

TOP 10 cele mai accesate materiale în 2016 pe pagina Suntparinte.md

La 30 martie 2016, a luat naștere Suntparinte.md, o platformă cu conținut propriu, ce intenționează să devină unul dintre cele mai accesate site-uri pentru părinții din țară și nu doar. 

Misiunea noastră este să vă oferim informații de calitate despre îngrijirea și educarea copiilor de orice vârstă, atât de utile pentru depășirea cu succes a obstacolelor pe care le presupune „profesia” de părinte. Chiar dacă platforma noastră nu a împlinit nici măcar un an de la înființare, se bucură deja de cititori fideli din practic toate țările lumii, iar materialele pe care le publicăm acumulează mii de vizualizări.

În continuare vă prezentăm un clasament al celor 10 cele mai citite materiale din anul 2016:

1. O zi petrecută cu părinții Ana și Pavel Ciorici, la ei acasă

img_9083

Mulți o cunosc pe Ana Ciorici în calitate de fashion bloggeriță și make-up artist, iar pe Pavel Ciorici – ca developer. Puțini însă știu cum se descurcă ei în rol de părinți a doi copii: Emilia de 3 ani și Teo de aproape patru luni. Soții Ciorici au acceptat să petrecem cu ei o zi de sâmbătă, în sânul familiei, departe de serviciu.

2. TOP 4 cele mai periculoase desene animate. Efectele negative asupra copilului

15d39ac1

Psihologii ruși au analizat mai multe desene animate prezente frecvent în viața copiilor și au realizat un clasament al celor mai periculoase animații. În topul clasamentului se află „Mașa și Ursul”, declarat cel mai periculos desen animat pentru psihicul copiilor.

3. Trei vaccinări au fost anulate! Un nou Program Național de Imunizări, aprobat

dg8_8165

Copiii care au vârsta de 7 ani nu vor mai fi revaccinați contra tuberculozei. În același timp, a fost anulată revaccinarea împotriva poliomielitei copiilor la vârsta de 15 ani. O altă modificare ține de revaccinările contra difteriei şi tetanosului pentru adulţii de 25 şi 35 de ani, care au fost anulate.

4. O zi într-o familie cu cvadrupleți din Orhei

dg8_5204

Vera și Vladislav Mîrzenco, un cuplu din Orhei, aveau un băiat și își mai doreau o fetiță, dar s-au ales cu patru copii, concepuți pe cale naturală. S-au născut trei băieți – Stanislav, Nichita și Valeriu – și o fetiță Maria.

5. Povestea elevei de 16 ani care își crește singură copilul și visează să devină medic

z7a0751

Irina era elevă în clasa a X-a când a adus-o pe lume pe fiica sa. Tatăl Elenei nu a dorit să-și asume obligațiile de părinte, așa că tânăra mămică și-a luat asupra sa toată responsabilitatea și a decis să-și crească fiica, în pofida tuturor greutăților.

6. O zi împreună cu familia Guzun: „Întotdeauna am vrut un copil deosebit și, iată, Dumnezeu mi l-a dat”

dsc3745-1

Unii părinți acceptă cu greu faptul că copilul lor este diferit de toți ceilalți, în timp ce alții se consideră norocoși că au alături un copil deosebit. Se consideră norocoși și soții Olga și Nicolae Guzun, din satul Măgdăcești, părinți a doi copii: Matei de 6 ani și Teia de aproape 3 ani.

7. Ce conține meniul servit elevilor de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”

z7a1819

Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” este prima instituție de învățământ din țara noastră unde a fost implementat modelul „bufet suedez”, adică fiecare elev are posibilitatea să aleagă ce să mănânce și cât dorește să mănânce. Meniul este coordonat cu nutriționiști, specialiști de la Centrul Național de Sănătate Publică etc.

8. Disciplinarea nu înseamnă țipete. De ce nu trebuie să strigi la copilul tău

%d0%b1%d0%b5%d0%b7%d1%8b%d0%bc%d1%8f%d0%bd%d0%bd%d1%8b%d0%b9

Copiii nu te aud dacă țipi la ei – este concluzia specialiștilor în creșterea și educarea copiilor. Când țipi, îi transmiți copilului mesajul că nu ești stăpân pe situație. Totuși, dacă reușești să îți controlezi emoțiile și să vorbești calm, atunci copilul va primi mesajul: „Știu ce fac! Dețin controlul asupra situației!”.

9. La odihnă cu patru copii – e POSIBIL

sens_events_vacation_0002

Cum e să mergi în vacanță cu patru copii și să te odihnești în același timp? Nu este imposibil și nici obositor, după cum ne demonstrează cuplul Marianna Petrenko și Sebastian Zavadschi, părinți ai patru copii – Sebastian, Etienne, Naomie și Stanley.

10. Indemnizația la nașterea copilului, mai mare cu peste 2.000 de lei. Când veți beneficia de majorare

dg8_8786

Familiile cu copii vor beneficia de indemnizații mai mari, începând cu 1 ianuarie anul viitor. Indemnizația unică la nașterea primului copil va fi majorată cu 2.200 de lei și cu 1.900 de lei – la nașterea următorilor copii.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.