Toate școlile din țară se redeschid la 1 septembrie. Nicio instituție nu a ales învățarea online
ȘcolarȘtiri

Toate școlile din țară se redeschid la 1 septembrie. Nicio instituție nu a ales învățarea online

Sursa foto: Playtech.ro/Foto-simbol

Toate școlile din țară vor fi redeschise începând cu 1 septembrie. Conform datelor colectate de către direcțiile de învățământ, nicio instituție nu a ales Scenariul „Învățarea online”. Acesta va fi aplicat în situațiile excepționale (multe cazuri de COVID-19 în aceeași clasă/instituție de învățământ/ localitate). Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unui briefing, de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov.

Celelalte scenarii au fost selectate după cum urmează:

  • Prezența fizică 100% la școală – 769 de instituții de învățământ.
  • Învățarea în două schimburi (clase primare și gimnaziale mici – dimineața, clase gimnaziale mari și liceale – în a doua tură) – 119 instituții de învățământ.
  • Învățarea combinată (zile de prezență la școală și zile de comunicare la distanță) – 4 instituții de învățământ.
  • Învățarea de tip hibrid (împărțirea clasei în două grupe: o zi la școală, o zi de la distanță) – 17 instituții de învățământ.
  • Învățarea alternantă săptămânal (împărțirea clasei în două grupe: o săptămână la școală, o săptămână de la distanță) – 15 instituții de învățământ.
  • Învățarea mixtă – 261 de instituții de învățământ.

Ministrul Igor Șarov a menționat că Instrucțiunea de pregătire pentru redeschidere și reluare a activității instituțiilor de învățământ primar, gimnazial și liceal urmează să fie aprobată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Redeschiderea instituțiilor de învățământ va include trei etape:

  1. I etapă. Pregătirea pentru redeschiderea instituțiilor de învățământ: autoevaluarea oportunităților și riscurilor privind redeschiderea instituțiilor, conform Instrucțiunii, realizarea acțiunilor și lucrărilor cu echipamente de securitate individuală, cu produse de curățenie și dezinfectare, elaborarea planului instituțional de redeschidere, informarea angajaților și a părinților
  2. A doua etapă. Adaptarea: revenirea în instituțiile de învățământ și adaptarea la noile condiții în prima lună.
  3. A treia etapă. Organizarea eficientă a procesului educațional în siguranță.

Amintim că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a propus spre consultare șapte modele de organizare a procesului de învățământ în noul an de studii, care va începe la 1 septembrie. Consiliul de administrație și cel profesoral, din fiecare instituție de învățământ, trebuie să ia decizia finală privind modul de organizare a procesului educațional, după ce vor consulta părinții, cadrele didactice și elevii.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.