Toate magazinele din Chișinău sunt obligate să măsoare temperatura cumpărătorilor
Știri

Toate magazinele din Chișinău sunt obligate să măsoare temperatura cumpărătorilor

Sursa foto: mainnews.ro

Hipermarketurile, supermarketurile și magazinele de cartier din municipiul Chișinău sunt obligate să măsoare temperatura tuturor clienților și angajaților, cu ajutorul instrumentelor de termoscanare. Dacă persoana va avea temperatura mai mare de 37 de grade C, aceasta nu va putea intra în unitatea comercială.

Prevederea se regăsește în noua decizie a Comisiei pentru Situații Excepționale a mun. Chișinău, care a fost publicată pe pagina Primăriei. Totodată, fiecare angajat din magazin va fi verificat în momentul venirii la serviciu.

La intrare și în diverse puncte din magazin urmează să fie amplasate dispozitive automate de dozare gel hidroalcoolic dezinfectant. Cărucioarele, mânerele coșurilor, bornele de plată, casele automate, benzile etc. trebuie să fie igienizate mai des.

Aglomerația din magazine va fi evitată. Clienții și angajații vor fi informați despre distanța recomandată pentru menținerea siguranței individuale.

Menționăm că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate încă 112 cazuri noi de COVID-19, dintre care opt cazuri de import și 104 – locale. În total, în Republica Moldova sunt înregistrate 864 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Trei cazuri au fost înregistrate în regiunea din stânga Nistrului.

Totodată, un lucrător medical a decedat astăzi. Este vorba despre medicul radiolog Valeriu Pripa, de 59 de ani, care activa în cadrul clinicii private Repromed. Medicul a fost internat pe data de 28 martie, la Spitalul Clinic Republican, în stare gravă, cu COVID-19. Acesta suferea de alte maladii cronice, precum hipertensiune arterială de gradul III.

Până în prezent, 15 persoane au decedat de COVID-19 în Republica Moldova. Alte 30 de persoane au fost tratate de infecție.  

Vă îndemnăm în continuare să apelați la 0 80012300 pentru orice întrebare legată de COVID-19 și să vă informați doar din surse oficiale.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale recomandă populației:

  • Evitați locurile publice. Stați acasă!
  • Păstrați distanța socială de minimum 1 m.
  • Dacă ați revenit din țările cu risc sporit de infecție sau ați contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei, și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi.
  • Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun.
  • Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);
  • La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.