Toate examenele medicale pentru admiterea copiilor în școli și grădinițe trebuie să fie efectuate până la 20 august
Știri

Toate examenele medicale pentru admiterea copiilor în școli și grădinițe trebuie să fie efectuate până la 20 august

By 06/08/2020 august 7th, 2020 No Comments

Sursa foto: totuldespremame.ro

Toate examenele medicale, cu scop profilactic, pentru admiterea copiilor în grădinițe, în clasele primare și gimnaziale trebuie să fie efectuate până la 20 august. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova îndeamnă părinții să se programeze în prealabil, în zile și ore speciale, în funcție de fluxul și numărul de copii programați pentru examinare.

Examinarea medicală va fi efectuată cu respectarea următoarelor măsuri:

  • Realizarea vaccinării obligatorii pentru vârsta respectivă a copilului, în funcție de indicațiile individuale și recuperarea restanțelor de imunizare prin diminuarea intervalelor de vaccinare până la 30 zile.
  • Examinarea medicală riguroasă/atentă a copiilor de către medicul de familie în vederea depistării abaterilor de la dezvoltarea normală sau a diverselor maladii.
  • În cazul copiilor sănătoși, medicul de familie va elibera extrasul F-027, care să conțină informații despre starea sănătății copilului, calendarul de vaccinare, lipsa contactului cu bolnavi infecțioși și recomandări privind particularități de regim.
  • În cazul copiilor cu suspecție la patologii sau al celor care se află la evidență cu maladii cronice, va fi elaborat un plan individualizat de consultații la medicii specialiști de profil, investigații și tratament, în funcție de starea de sănătate sau riscurile medico-sociale.
  • Consultația medicilor specialiști de profil va fi solicitată numai în cazurile când, după examinarea primară de către medicul de familie/pediatru, vor fi constatate indicații medicale cu programare prealabilă obligatorie.

Menționăm că toate instituțiile de învățământ din țară urmează să fie redeschise începând cu 1 septembrie. Grădinițele vor activa conform unui program redus, părinții nu vor avea acces în instituție și vor trebui să prezinte un document prin care să confirme că merg la muncă.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.