Toate activitățile în școli, anulate. Persoanele străine nu vor avea acces în instituțiile de învățământ
Știri

Toate activitățile în școli, anulate. Persoanele străine nu vor avea acces în instituțiile de învățământ

Sursa foto: europafm.ro

Persoanele străine nu vor avea acces în instituțiile de învățământ. Toate manifestațiile planificate în școli urmează să fie anulate până la sfârșitul lunii martie curent. Sunt câteva dintre măsurile de profilaxie epidemiologică care se regăsesc într-o circulară publicată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Ministerul solicită Direcțiilor de învățământ și administrației instituțiilor de învățământ intensificarea măsurilor de profilaxie epidemiologică, și anume:

  • monitorizarea zilnică a situației în rândul copiilor/elevilor/studenților și angajaților instituțiilor de învățământ (efectuarea triajului epidemiologic matinal);
  • informarea tuturor elevilor/studenţilor, angajaţilor şi părinţilor despre măsurile de prevenire a infecţiei prin Coronavirusul de tip nou şi acţiunile care urmează a fi întreprinse în cazul apariției simptomelor clinice de infecţie;
  • anularea oricăror manifestații de ordin intern din instituţiile de învăţământ până la finele lunii martie curent;
  • interzicerea accesului persoanelor străine în instituţiile de învăţământ;
  • aplicarea recomandărilor ANSP pentru persoanele care au revenit din regiunile cu focare de COVID-19 sau care au avut contact cu o persoană bolnavă de COVID-19.

Organele locale de specialitate în domeniul învăţământului şi conducătorii instituţiilor de învăţământ profesional-tehnic şi superior vor informa zilnic Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării privind dinamica situaţiei în cauză în instituţiile de învăţământ din teritoriul administrat şi vor expedia datele sistematizate la nivel raional/municipal, conform modelului indicat AICI.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.