Tinerii cu dizabilități au dreptul și pot munci. Ce trebuie să știe părinții
Adolescent

Tinerii cu dizabilități au dreptul și pot munci. Ce trebuie să știe părinții

Sursa foto: Tineri.md

Tinerii cu dizabilități au dreptul la încadrare în câmpul muncii, indiferent de tipul și gradul de dizabilitate. Acesta este un drept garantat de legislația țării noastre și nu poate fi contestat. Angajarea în câmpul muncii a tinerilor cu nevoi speciale le oferă posibilitatea să fie parte integră a societății, să creeze relații și să se simtă utili. Mai mult, pe lângă salariu, persoanele cu dizabilități angajate beneficiază în continuare de indemnizația lunară.

Unde se pot adresa tinerii cu dizabilități care vor să muncească?

În 2011, au fost operate modificări la legislație potrivit cărora persoanele cu nevoi speciale, indiferent de gradul de dizabilitate, dacă au recomandări de muncă, pot beneficia de serviciile agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă.

Din 2013, în agențiile teritoriale au fost angajați responsabili de angajarea în câmpul muncii a persoanelor cu nevoi speciale, a relatat pentru Suntparinte.md șeful Direcției politici de protecție socială a persoanelor cu dizabilități din cadrul Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Vasile Cușca. De aceea, tinerii cu dizabilități care doresc să se angajeze se pot adresa la agențiile teritoriale, unde sunt puși la evidență, sunt consultați și încadrați în diverse activitățiTotodată, dacă este nevoie, ei pot beneficia de formare profesională în cadrul instituțiilor care au fost contractate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Dacă anterior exista o listă în care erau stipulate profesiile pe care pot să le practice persoanele cu dizabilități, acum nu există nicio restricție. Aceasta a fost exclusă pentru a nu admite discriminarea persoanelor cu nevoi speciale. Astfel, dacă tânărul are competențe și posibilități, atunci acesta poate practica orice profesie își dorește. 

Avantaje 

Mulți părinți care au copii cu nevoi speciale se tem că, dacă aceștia se vor angaja în câmpul muncii, atunci vor pierde indemnizația oferită de stat. Vasile Cușca susține că acest lucru nu este adevărat, deoarece, indiferent de venitul pe care l-ar avea o persoană cu nevoi speciale, aceasta are dreptul să lucreze și să primească, în același timp, indemnizații sociale. Astfel, tânărul va avea un venit în plus.

Mai mult, angajarea în câmpul muncii îi va oferi posibilitate:

  • să fie independent;
  • să se simtă parte a societății;
  • să cunoască și să comunice cu diverse persoane;
  • să crească profesional;
  • să fie apreciat;
  • să se simtă util etc.

În prezent, autoritățile lucrează asupra sensibilizării angajatorilor, astfel încât aceștia să înțeleagă care este plus valoarea persoanelor cu dizabilități în cadrul organizațiilor. Mai mult, un proiect care urmează să fie votat de autorități prevede susținerea angajatorilor care au în organizații persoane cu dizabilități, prin acordarea subvențiilor și a ajutoarelor din partea statului. 

Acțiunile întreprinse în ultimii ani de către organizațiile neguvernamentale, împreună cu instituțiile statului, au dus la îmbunătățirea situației tinerilor cu nevoi speciale care își doresc să aibă un loc de muncă. Dacă anterior, în țara noastră, erau circa 300 de persoane cu dizabilități încadrate în câmpul muncii, după operarea mai multor modificări ale legislației acest număr a crescut până la 800 de persoane, tendința fiind în creștere.

Datele oficiale arată că aproximativ 21 la sută din numărul total al persoanelor cu dizabilități din țară sunt angajate în câmpul muncii. În realitate, numărul acestor persoane poate fi mai mare, din motiv că mulți lucrează la negru.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.