Testele pentru depistarea Coronavirusului de tip nou au ajuns în Republica Moldova
Știri

Testele pentru depistarea Coronavirusului de tip nou au ajuns în Republica Moldova

Agenția Națională de Sănătate Publică (ANSP) a recepționat astăzi un set de teste pentru detectarea virusului ce cauzează COVID-19. Testele au fost aduse din Germania, cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății. Acestea sunt stocate în condiții speciale în Laboratorul virusologic din cadrul ANSP.

Responsabil pentru colectarea și transportarea materialului biologic la Agenția Națională pentru Sănătate Publică este Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, care va efectua aceste proceduri conform Ghidului Național de reglementări pentru transportarea substanțelor infecțioase 2019.

Laboratorul ANSP este parte componentă a reţelei Europene de laboratoare în diagnosticarea gripei și altor infecții virale, acreditat de Organizația Mondială a Sănătății, eligibil pentru efectuarea investigațiilor molecularo-genetice din biosubstratele umane. Laboratorul este dotat cu echipament performant pentru efectuarea investigațiilor în timp real la virusuri (inclusiv Coronavirusul de tip nou) și completat cu specialiști în domeniu.

Conform datelor Centrului European pentru Controlul Bolilor, începând cu 31 decembrie 2019 și până la 18 februarie 2020, au fost raportate 73 328 de cazuri de infecție prin Coronavirusul de tip nou și 1.873 de decese, dintre care 1.869 în China, câte unul în Filipine, Japonia, Franța și Taiwan.

Investigațiile de laborator la detectarea virusului vor fi efectuate la persoanele care prezintă următoarele simptome:

 

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.