Testările pentru examenele de absolvire a gimnaziului și liceului au fost amânate
Știri

Testările pentru examenele de absolvire a gimnaziului și liceului au fost amânate

Desfășurarea testării candidaților la examenele naționale de absolvire, stabilite pentru perioada 30 martie-11 aprilie, a fost amânată. Perioada de susținere a testelor va fi anunțată suplimentar.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a anunțat că a suspendat și desfășurarea Olimpiadelor Republicane la disciplinele de studiu până pe data de 18 mai, 2020.

Până la această oră, bilanțul în Republica Moldova a ajuns la 177 de persoane diagnosticate cu COVID-19. Toate instituțiile de învățământ din țară vor rămâne închise pe durata stării de urgență, adică până la 15 mai.

Autoritățile îndeamnă în continuare populația să apeleze la 0 80012300 pentru orice întrebare legată de COVID-19 și să se informeze doar din surse oficiale.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale reiterează recomandările care trebuie să fie respectate de fiecare persoană:

  • Evitați locurile publice. Stați acasă!
  • Păstrați distanța socială de minimum 1 m.
  • Dacă ați revenit din țările cu risc sporit de infecție sau ați contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei, și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi.
  • Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun.
  • Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);
  • La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.