Taberele de vară din Chișinău vor activa doar cu sejur de zi, până la ora 17:00
Știri

Taberele de vară din Chișinău vor activa doar cu sejur de zi, până la ora 17:00

Sursa foto: alplus.education

Taberele de vară de pe teritoriul municipiului Chișinău vor activa doar cu sejur de zi, în contextul situației pandemice din țara noastră. Acestea vor fi deschise de la ora 8:00 până la ora 17:00.

Viceprimara Angela Cutasevici a anunțat, în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei Chișinău, că taberele vor fi amenajate în 12 instituții de învățământ primar și secundar, unde vor participa 940 de copii. În prezent, au loc discuții pentru ca 118 copii rămași fără îngrijire părintească, din instituțiile rezidențiale, să poată participa la aceste tabere.

Totodată, opt școli de sport vor organiza tabere cu profil sportiv, în timp ce instituțiile extrașcolare – tabere vocaționale.

La Centrul municipal de Tineret va fi organizată o tabără pentru elevii care fac parte din Consiliul Municipal al Elevilor și pentru voluntarii Centrului de Tineret. Trei tabere de artă vor fi organizate la școlile de artă din Chișinău.

Tabere tematice vor fi organizate în cadrul a 27 de centre comunitare pentru copii și tineri, precum și în 27 de filiale ale Bibliotecii Municipale „B. P. Hașdeu”.

Pe parcursul desfășurării taberelor, vor fi obligatorii următoarele reguli: menținerea distanței fizice de cel puțin 1 m în timpul activităților, curățarea și dezinfectarea spațiilor și a echipamentelor, evitarea aglomerației, instruirea și informarea privind COVID-19, măsurarea temperaturii în fiecare dimineață etc.

Pe parcursul săptămânii curente, instituțiile unde vor fi organizate tabere vor face public programul pentru copii și tineri.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.