Taberele de odihnă și centrele de reabilitare, închise până la 30 iunie. Grupurile mai mari de 3 persoane, interzise
Știri

Taberele de odihnă și centrele de reabilitare, închise până la 30 iunie. Grupurile mai mari de 3 persoane, interzise

Sursa foto: Diez.md

Până pe data de 30 iunie, toate taberele de odihnă și de întremare a sănătății copiilor, din subordinea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, vor rămâne închise. Termenul de interdicție ar putea fi prelungit dacă situația epidemiologică din țară nu se va îmbunătăți. Prevederea se regăsește în Hotărârea nr. 15 din 12 iunie, 2020.

Nu vor funcționa, până la 30 iunie, nici centrele de reabilitare/recuperare, inclusiv balneosanatoriale, cu excepția Centrului Republican de Reabilitare pentru Copii și a Centrului Republican Experimental de Protezare, Ortopedie și Reabilitare (servicii de intervenție timpurie și reabilitare medicală în ambulatoriu).

De asemenea, până pe data de 30 iunie, este interzisă aflarea, în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.), în grupuri mai mari de 3 persoane. Respectarea distanței fizice de 1 metru rămâne a fi obligatorie, indiferent de numărul de persoane prezente în locurile publice.

Autoritățile îndeamnă persoanele de orice vârstă să evite aflarea, fără necesitate stringentă, în spații închise (spații comerciale, spații de prestare a serviciilor, săli de sport şi fitness, clădiri administrative etc.), în pieţe comerciale, unităţi de alimentaţie publică, transport public.

Aflarea pe terenurile de joc, pe terenurile de sport și în zonele de agrement este interzisă. Pentru persoanele în vârstă de peste 63 de ani este interzisă deplasarea în afara domiciliului și în spațiile publice, fără necesitate stringentă.

Cu referire la munca salariaților, aceasta va fi organizată în cicluri periodice, adică va veni la serviciu doar personalul a cărui activitate necesită prezența obligatorie la locul de muncă. Personalul a cărui activitate nu necesită prezența obligatorie va lucra la distanță.

Suntparinte.md precizează că obligativitatea de a purta mască în spații publice deschise nu se regăsește în Hotărâre, această inițiativă fiind în proces de examinare. În prezent, masca de protecție trebuie să fie purtată în spații publice închise.

Documentul integral: Hotărâre nr. 15 din 12 iunie 2020 COMISIA NAȚIONALĂ EXTRAORDINARĂ DE SĂNĂTATE PUBLICĂ

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.