Parenting

Studiu efectuat pe 650 de mii de copii: Autismul nu este provocat de vaccinul ROR

Postat de martie 6, 2019 No Comments

Vaccinul împotriva rujeolei, rubeolei și oreionului (ROR) nu provoacă autism la copii. Aceasta este concluzia unuia dintre cele mai mari studii realizate până în prezent. Cercetarea a fost realizată în Danemarca, pe un eșantion de peste 650.000 de copii, și a fost publicată recent în Annals of Internal Medicine.

Oamenii de știință au analizat datele a peste 657.461 de copii născuți în perioada 1999 – 2010, în Danemarca. Dintre aceștia, 6,517 copii au fost diagnosticați cu autism.

Mai exact, cercetătorii au analizat datele copiilor vaccinați, în proporție de 95,19%, și ale copiilor nevaccinați. Ei au monitorizat dacă riscul de apariție a autismului este mai mare în următoarele grupe: băieți, fete, copii care dezvoltă autism la o vârstă mai mare și copiii care au frați sau surori cu autism. Ca urmare, oamenii de știință au constatat că riscul de apariție a autismului nu a crescut la copiii care au fost vaccinați. Mai mult, s-a atestat un risc mai scăzut de diagnosticare cu autism la fete și copiii născuți între anii 1999-2001.

Oamenii de știință susțin că nu este clar care este cauza care provoacă autismul. Studiul însă a descoperit că grupurile care sunt expuse cel mai mult riscului sunt: băieții, copiii născuți între anii (2008-2010), copii care nu au fost vaccinați de mici și cei care au frați sau surori cu autism.

În concluzie, studiul susține că vaccinarea nu crește riscul de apariție a autismului, nu declanșează autism la copiii din grupurile de risc și nu este asociată cu apariția cazurilor de autism după vaccinare.

Vezi și:

Primul caz de rujeolă, după o pauză de patru ani, a fost confirmat în Republica Moldova

Rujeola – mult mai contagioasă decât gripa! Tot ce trebuie să știi despre această boală

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.