Studii: Tații implicați în educația copiilor modelează personalități cu valori sociale înalte
Parenting

Studii: Tații implicați în educația copiilor modelează personalități cu valori sociale înalte

By 13/05/2020 septembrie 15th, 2020 One Comment

Sursa foto: www.allprodad.com

Implicarea taților în viața copiilor are mai multe beneficii și conduce direct la modelarea personalității celor mici. Concluzia este formulată în mai multe studii internaționale efectuate pe acest subiect.

O analiză minuțioasă a acestor cercetări arată importanța implicării taților începând din fragedă copilărie și până în adolescență. Tații care devin mentori pentru copiii lor îi ajută pe cei mici să devină personalități cu valori sociale înalte, pe lângă rezultatele bune care sunt înregistrate de copii la învățătură, scrie publicația Education Week.

Nivelul de implicare a taților poate fi diferit, respectiv și impactul asupra copiilor este diferit. De exemplu, în cazurile când tații își ajută copiii să pregătească temele pentru acasă sau participă voluntar la activitățile organizate la școală, impactul este unul semnificativ. Totuși, cel mai mare rezultat este înregistrat atunci când tații își îndrumă mereu copiii, îi susțin în deciziile lor și au o legătură emoțională puternică.

În analiză se mai menționează că tații care devin mentori își ajută copiii să devină personalități împlinite și echilibrate care lucrează mereu asupra lor pentru a-și îmbunătăți comportamentul și calitățile morale.

„Atunci când tații sunt implicați în viața și educația copiilor, rezultatele sunt pozitive la nivel general, în ceea ce privește atât aspectele academice, cât și cele sociale și emoționale”, susține Tyrone Howard, profesor la Universitatea din California, Los Angeles.

Citiți și:

(INFOGRAFIC) Succes la învățătură și mai puține probleme cu legea! Efectele implicării tatălui în viața copilului

(Infografic) Părintele este model pentru copil! Ce fel de tată nu trebuie să fii

„Rolul tatălui în viața copilului este egal cu cel al mamei”. Experiența de părinte, din perspectiva a patru tați din Moldova


Acest material este realizat de Suntparinte.md, cu suportul Fundației Est-Europene, din resursele financiare acordate de Fundația OAK. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Fundației OAK.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.