Start campaniei de admitere în școli profesionale și colegii
AdolescentȘtiri

Start campaniei de admitere în școli profesionale și colegii

Astăzi începe campania de admitere în școli profesionale și colegii. Doritorii de a învăța o meserie sau o specialitate utilă pe piața muncii sunt invitați să depună dosarul de participare până la 25 august. 

Concursul de admitere în colegii și centrele de excelență va avea loc în perioada 18 iulie-5 august. Rezultatele vor fi anunțate pe data de 8 august. Ulterior, între 9 și 12 august se va desfășura concursul repetat pentru locurile neacoperite, iar anunțarea rezultatelor va avea loc până la 15 august.

În cazul școlilor profesionale, tinerii pot depune dosarele începând de astăzi și până la 12 august, cu anunțarea rezultatelor până pe data de 15 august. Concursul repetat pentru locurile neacoperite va avea loc în perioada 16-25 august. Rezultatele vor fi anunțate până la 26 august.

La concursul de admitere sunt invitați să participe absolvenții de gimnaziu, absolvenții de liceu, absolvenții școlii medii generale, absolvenții cu certificat de studii liceale sau echivalente acestora.

Pentru anul de studii 2016-2017 sunt oferite 9.616 locuri în colegii/centre de excelență la 89 de specialități și 9.600 de locuri în școli profesionale la 80 de meserii. Studiile în școlile profesionale sunt gratuite, toți elevii primesc burse lunare și alimentație gratuită o dată pe zi. Elevii sunt asigurați cu loc de cazare în cămin.

8

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.