Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită până la 31 iulie
Știri

Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită până la 31 iulie

Sursa foto: democracy.md

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a decis să prelungească starea de urgență în sănătate publică până pe data de 31 iulie. Anunțul a fost făcut de către prim-ministrul Ion Chicu, în această seară.

Decizia a fost luată ca urmare a menținerii numărului mare de cazuri de infectare cu noul tip de Coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 258 de cazuri noi de COVID-19, din totalul de 1.819 probe prelevate. Totodată, 11 persoane au decedat în urma complicațiilor survenite.

Totodată, Comisia a menținut decizia privind autoizolarea de 14 zile pentru persoanele care intră în țară, cu excepțiile stabilite în Deciziile anterioare.

Până la sfârșitul lunii iulie vor mai fi interzise:

  • activitatea cluburilor de noapte, a discotecilor etc.
  • activitatea parcurilor de distracție și a zonelor de agrement;
  • organizarea ceremoniilor (nunți, cumetrii etc.);
  • redeschiderea grădinițelor;
  • activitatea taberelor de odihnă și de întremare a sănătății copiilor.

Totuși, începând cu 16 iulie, vor putea fi folosite vestiarul, baia (duș) și piscina în sălile de sport/fitness, cu respectarea strictă a măsurilor de sănătate publică. De la 16 iulie, va fi reluată etapizat activitatea centrelor de reabilitare/recuperare, inclusiv a celor balneosanatoriale.

Starea de urgenţă în sănătate publică, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, urma să se încheie pe data de 15 iulie, dacă s-ar fi îmbunătățit situaţia epidemiologică din țară.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.