Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită până la 31 august
Știri

Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită până la 31 august

Sursa foto: democracy.md

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a decis să prelungească starea de urgență în sănătate publică până pe data de 31 august. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, astăzi, în cadrul unui briefing susținut după ședința Comisiei. Decizia a fost luată ca urmare a menținerii numărului mare de cazuri de infectare cu noul tip de Coronavirus.

Premierul Ion Chicu a menționat că, în condițiile creșterii numărului de cazuri de COVID-19, la Centrul de triere de la Moldexpo a fost activat încă un pavilion. Totodată, au fost reactivate noi spitale pentru persoanele diagnosticate cu COVID-19.

Până la sfârșitul lunii august vor rămâne interzise:

  • Aflarea în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.), în grupuri mai mari de 3 persoane.
  • Aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 de ani, în afara domiciliului și în spațiile publice, fără necesitate stringentă.
  • Aflarea persoanelor pe terenuri de joc, pe terenuri de sport și în zone de agrement.
  • Activitatea cluburilor de noapte, a discotecilor, cluburilor karaoke etc.
  • Organizarea ceremoniilor de tip nunți și cumetrii.
  • Activitatea parcurilor de distracție și a zonelor de agrement.
  • Redeschiderea grădinițelor.
  • Activitatea taberelor de odihnă și de întremare a sănătății copiilor.
  • Organizarea activităților în teatre, cinematografe, săli de concerte.

Totuși, Comisia a decis că, în unitățile HoReCa, va fi permisă organizarea zilelor de naștere, a meselor de pomenire și a altor evenimente cu participarea a până la 50 de persoane, fiind interzise dansurile și alte activități în care nu este păstrată distanța socială.

De asemenea, va fi permisă organizarea activităților de turism și de recreere în aer liber: ciclism, canotaj, alergat, pescuit, drumeții, cu participarea grupurilor de cel mult 10 persoane.

De la 1 august vor fi reluate activitățile culturale în aer liber, organizate de către instituțiile teatral-concertistice și de cinema acreditate de MECC, cu un număr de până la 50 de spectatori.

Vor mai fi reluate antrenamentele și competițiile sportive desfășurate în spații închise, de către toate federațiile sportive naționale acreditate de MECC, fără prezența spectatorilor.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.