Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită până la 15 iulie
Știri

Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită până la 15 iulie

Sursa foto: democracy.md

Starea de urgenţă în sănătate publică, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, a fost prelungită până pe data de 15 iulie, cu posibilitatea de prelungire a termenului, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice.

În această perioadă vor fi interzise:

  1. Aflarea în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.), în grupuri mai mari de 3 persoane.
  2. Aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 de ani, în afara domiciliului și în spațiile publice, fără necesitate stringentă.
  3. Aflarea persoanelor pe terenuri de joc, pe terenuri de sport și în zone de agrement.
  4. Activitatea centrelor de reabilitare/recuperare, inclusiv balneosanatoriale, cu excepţia Centrului Republican de Reabilitare pentru Copii şi a Centrului Republican Experimental de Protezare, Ortopedie şi Reabilitare (servicii de intervenţie timpurie şi reabilitare medicală în ambulatoriu).
  5. Activităţile consultativ-diagnostice şi de tratament programate, cu excepția prevederilor punctului 24 al Hotărârii CNESP nr. 11 din 15 mai, 2020.
  6. Activitatea procesului educaţional în cadrul instituţiilor de învăţământ general, profesional şi universitar (pentru instituțiile publice și private).
  7. Activitatea taberelor de odihnă şi de întremare a sănătăţii copiilor.
  8. Organizarea şi desfășurarea tuturor activităților/competițiilor cu caracter cultural–sportiv, cu excepția activităților prevăzute în punctul 26 al Hotărârii CNESP nr. 11 din 15 mai, 2020, punctul 3 al Hotărârii CNESP nr. 13 din 29 mai, 2020 și punctele 4, 6 ale Hotărârii CNESP nr. 16 din 18 iunie, 2020.
  9. Activitatea cluburilor de noapte.
  10. Organizarea ceremoniilor (nunți, cumetrii, omagieri, mese de pomenire) în orice instituție, indiferent de statut public sau privat.

Totodată, începând cu 1 iulie, vor fi reluate toate activitățile economice, cu excepția celor menționate mai sus.

Hotărârea nr. 17 din 23 iunie a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică poate fi citită integral AICI.

În Republica Moldova, până pe data de 23 iunie, au fost confirmate 14 363 de cazuri de COVID-19, din 69 943 de probe efectuate. La moment, sub supraveghere medicală se află 25 455 de persoane. Numărul persoanelor tratate de COVID-19 este de 8.019, în timp ce 484 de cazuri s-au soldat cu deces.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.