Spațiile publice din Chișinău vor deveni accesibile pentru copiii în cărucior. Direcțiile trebuie să prezinte un plan de acțiuni în trei luni
Știri

Spațiile publice din Chișinău vor deveni accesibile pentru copiii în cărucior. Direcțiile trebuie să prezinte un plan de acțiuni în trei luni

Problema accesului părinților cu copii în cărucioare, a persoanelor cu dizabilități locomotorii și a persoanelor în etate ar putea fi rezolvată în municipiul Chișinău. Direcțiile municipale responsabile de accesibilizarea spațiilor publice au la dispoziție trei luni pentru a pregăti un plan de acțiuni și pentru a estima cheltuielile suplimentare necesare pentru soluționarea problemei.

La ședința de astăzi a Primăriei, edilul-șef interimar, Silvia Radu, a menționat că s-a întâlnit săptămâna trecută cu reprezentanți ai Asociației „Motivație” și ai Centrului de asistență juridică pentru persoanele cu dizabilități, pentru a stabili măsurile de soluționare a problemelor legate de accesul în spațiile publice și de implementare a inițiativei „Chișinăul accesibil pentru toți”. Cei de la „Motivație” au prezentat și mai multe fotografii care demonstrează cât de neprietenoasă este capitala noastră la capitolul accesibilitate.

„Sunt situații strigătoare la cer. Am semnat o dispoziție adăugătoare pentru ca toate lucrările care au loc în spațiile publice să respecte normele de accesibilitate pentru persoanele cu necesități speciale. Vom semna un acord de colaborare cu „Motivație”, în care Direcția transport și celelalte Direcții vor pregăti un plan de acțiuni pentru anul 2018 cu pași concreți și adrese concrete unde se va interveni. I-am rugat pe cei de la „Motivație” să fie cei care vor verifica implementarea acestor proiecte și să sensibilizeze administrația Primăriei în cazul în care lucrările nu vor fi executate corespunzător. I-am rugat să ne prezente prioritățile pe care le au ei și unde trebuie de intervenit. Vom conlucra și cu agenții privați, și cu clădirile care țin de municipalitate. Nu cred că o să ne coste foarte mult”, a menționat Silvia Radu.

În Chișinău locuiesc peste 20 000 de persoane cu dizabilități locomotorii și circa 40 000 de copii, cu vârsta de până la 5 ani, care sunt transportați cu căruciorul.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.