Spargem mitul: Tunsul la chelie nu influențează densitatea părului copilului
Bebeluș

Spargem mitul: Tunsul la chelie nu influențează densitatea părului copilului

By 03/11/2017 martie 5th, 2021 No Comments

Sursa foto: tinnong

Există multe mituri care țin de îngrijirea copilului, răspândite pe larg printre părinți. Unul dintre acestea este și tunsul la chelie. Potrivit specialiștilor, constituția și densitatea părului sunt condiționate de factorul genetic și de mediul înconjurător, respectiv tunsul la chelie nu are nicio influență asupra creșterii părului.

Ivan Puiu, doctor în științe medicale, expert în dezvoltarea timpurie a copilului, a relatat pentru Suntparinte.md că nu există nicio dovadă științifică care ar demonstra că tunsul devreme al copilului are vreo influență asupra calității și constituției părului. Specialistul spune că acesta este un mit, deoarece toate procesele care au loc în organismul uman sunt condiționate de factorul genetic și de mediul înconjurător.

Factorul genetic: Modul de a merge, trăsăturile de caracter, culoarea ochilor, precum și constituția și culoarea părului sunt condiționate de genetica fiecărei persoane.

Unii copii se nasc cu părul des, alții au pufușor și doar la un an sau doi ani le crește părul. Toate aceste lucruri se întâmplă din cauza factorului genetic, care este individual.

Unii părinți își tund copilul, motivând prin faptul că are părul rar și moale. Ivan Puiu susține că, în primele luni după naștere, are loc schimbarea pufușorului neonatal și doar după aceasta crește părul propriu-zis.

Factorul mediului ambiant: Interacțiunea dintre factorul genetic și mediul ambiant sunt elemente de bază în dezvoltarea copilului.

Uneori, părul copilului are predispunerea de a fi bogat, dar, din cauză că alimentația este săracă, acesta nu crește corespunzător. Alimentația copilului trebuie să fie bogată în vitamine și minerale. Vitamina B este esențială pentru creșterea părului și nu trebuie să lipsească. De aceea, este bine ca în alimentație să se regăsească alimente, precum ouăle, brânza sau iaurtul, avocado, sardinele, somonul, bananele, roșiile, fructele de pădure etc.

Totodată, Ivan Puiu susține că, în cazul în care copilul are un păr mai mare, acesta îl protejează de insolație atunci când este expus la soare.

Sfatul stilistului

Stilistul Andrei Cocieru menționează că tunsul bebelușului nu influențează densitatea părului. El spune că, dacă acest lucru ar fi adevărat, atunci ar fi rezolvată problema cheliei. Singurul avantaj pe care îl oferă tunsul devreme al copilului este faptul că firul de păr începe să fie mai gros.

Totodată, stilistul nu recomandă părinților să-și tundă copiii acasă. Părul trebuie să fie tuns după o anumită tehnică, pentru a-i oferi un suport de a crește corect, la fel cum îi punem suport unui copac care crește înclinat.

De aceea, de la vârsta de 7-8 luni, părinții pot să-și ducă copiii la salon, pentru a-i obișnui cu atmosfera și pentru ca aceștia să fie tunși corect.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.