(VIDEO) Sindromul copilului zgâlțâit - cât de periculos este atunci când scuturi bebelușul
BebelușSiguranța familiei

(VIDEO) Sindromul copilului zgâlțâit – cât de periculos este atunci când scuturi bebelușul

By 17/06/2020 septembrie 14th, 2020 No Comments

Sursa foto: Captură video Suntparinte.md

Sindromul copilului zgâlțâit (SCZ) este o formă de traumatism cranian care apare ca urmare a unei zdruncinări foarte puternice a copilului, de obicei în primul an de viață. Cel mai des, această formă de zdruncinare apare ca o consecință a unui plâns necontrolat al copilului.

La nivel mondial, statisticile arată că circa 30% dintre copiii care sunt victime ale acestei forme de abuz (Sindromul copilului zgâlțâit) decedează, în timp ce 70% dintre acești copii rămân cu dizabilități severe pe tot parcursul vieții.

Suntparinte.md a realizat un interviu video cu Sergiu Toma, psiholog la Centrul de Intervenție Precoce „Voinicel”, despre simptomele SCZ, consecințele pe termen lung și despre cum puteți preveni asemenea incidente.

Păpușile simulatoare au fost procurate în cadrul Proiectului „Prevenirea violenței și neglijării asupra copilului prin implementarea programelor de parentalitate pozitivă în Republica Moldova”, cu susținerea Fundației Est-Europene, din resursele financiare acordate de Fundația OAK.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.