BebelușSiguranța familiei

(VIDEO) Sindromul copilului zgâlțâit – cât de periculos este atunci când scuturi bebelușul

Postat de iunie 17, 2020 iunie 24th, 2020 No Comments

Sursa foto: Captură video Suntparinte.md

Sindromul copilului zgâlțâit (SCZ) este o formă de traumatism cranian care apare ca urmare a unei zdruncinări foarte puternice a copilului, de obicei în primul an de viață. Cel mai des, această formă de zdruncinare apare ca o consecință a unui plâns necontrolat al copilului.

La nivel mondial, statisticile arată că circa 30% dintre copiii care sunt victime ale acestei forme de abuz (Sindromul copilului zgâlțâit) decedează, în timp ce 70% dintre acești copii rămân cu dizabilități severe pe tot parcursul vieții.

Suntparinte.md a realizat un interviu video cu Sergiu Toma, psiholog la Centrul de Intervenție Precoce „Voinicel”, despre simptomele SCZ, consecințele pe termen lung și despre cum puteți preveni asemenea incidente.

Sindromul copilului zgâlțâit – cât de periculos este atunci când scuturi bebelușul

Copilul plânge încontinuu? I-ai schimbat scutecul, l-ai hrănit, l-ai luat în brațe și tot plânge? L-ai scuturat un pic și s-a liniștit? Știai că acest scuturat poate duce la consecințe grave? Aceste informații oferite de Sergiu Toma, Centrul de Intervenție Precoce "Voinicel", te vor pune pe gânduri.

Publicată de Suntparinte.md pe Miercuri, 17 iunie 2020

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.