Și în acest an, mesele dulci la matineele de la grădiniță sunt INTERZISE. Ce alte detalii trebuie să cunoașteți
Știri

Și în acest an, mesele dulci la matineele de la grădiniță sunt INTERZISE. Ce alte detalii trebuie să cunoașteți

Organizarea meselor dulci pentru copii, în instituţiile de educaţie timpurie (grădinițe și creșe), de către părinţi și angajații instituțiilor este interzisă și în acest an.

Toate activitățile extracurriculare dedicate sărbătorilor de iarnă vor fi organizate pe durata zilei cu lumină, nu mai târziu de ora 17:00. Prevederile sunt menționate într-un Ordin semnat de șefa Direcției generale educație, cultură, tineret și sport, Rodica Guțu.

La manifestație vor participa doar rudele de gradul I (părinți/reprezentanți legali), echipați corespunzător, conform normativelor de igienă în vigoare (aspect îngrijit, încălțăminte de schimb sau botoșei de unică folosință, starea generală de sănătate bună).

Pentru ca sărbătorile să se desfășoare fără incidente, sala de muzică trebuie să fie dotată cu echipament antiincendiar necesar pentru acordarea primului ajutor în caz de incendii (în sala festivă vor fi instalate neapărat două stingătoare). Utilizarea lumânărilor, a focurilor de artificii și a petardelor va fi interzisă atât în incinta grădinițelor, cât şi pe teritoriul acestora.

Totodată, fiecare instituție va numi persoane de serviciu pe holuri pentru a fi prevenite furturile și alte accidente. În Ordin mai este menționat că va fi interzisă instalarea Pomilor de Craciun în apropierea ușilor de evacuare și a trecerilor la mijloacele inițiale de stingere a incendiilor.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.