Profesii

Școala Profesională din orașul Ocnița va fi lichidată

Postat de septembrie 11, 2017 No Comments

Școala Profesională din orașul Ocnița va fi lichidată, toate bunurile instituției urmând să fie transmise în două luni Școlii Profesionale din Briceni, iar elevii – transferați la școlile profesionale cu profiluri corespunzătoare, cu acordarea locurilor de cămin. O hotărâre de Guvern în acest sens a fost aprobată astăzi de Cabinetul de miniștri. 

„Numărul mediu al elevilor și al unităților de personal a fost în descreștere, însă suma cheltuielilor curente pe instituție în anul 2016 a rămas practic aceeași comparativ cu suma mijloacelor alocate în 2015. În Școala Profesională din orașul Ocnița sunt instruiți 85 de elevi, însă bugetul instituției de învățământ nu va fi suficient pentru a acoperi cheltuielile ulterioare”, a menționat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

În anul 2016 au fost înmatriculați 28 de elevi la anul I, deși au fost repartizate pentru această instituție 55 de locuri. În instituție activează 11 cadre didactice, dintre care 9 – de vârstă pensionară și 3 – prin cumul. Cu referire la echipamentul tehnic de specialitate, acesta este învechit, iar o parte – defectat. Astfel, este dificil de a presta servicii educaționale de calitate și de formare profesională a muncitorilor calificați în corespundere cu cerințele actuale ale pieței muncii.

Menționăm că Suntparinte.md a lansat rubrica „Ajută-ți copilul să aleagă profesia potrivită”. Aici puteți citi istorii de succes și viziona filmulețe care au scopul de a oferi o ghidare atât elevilor, cât și părinților, precum și să vă informați despre situația actuală din învățământul profesional tehnic.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.