Rezultatele examenului de bacalaureat din 2016, mai bune decât cele din anii precedenți
ȘcolarȘtiri

Rezultatele examenului de bacalaureat din 2016, mai bune decât cele din anii precedenți

Aproape nouă din 10 absolvenți au promovat examenul de bacalaureat în anul 2016, în comparație cu anii precedenți, când doar șapte din 10 candidați luau note de trecere. Totodată, în 2016, fiecare al cincilea liceu din țară a înregistrat o rată de 100% de promovare a examenului de bacalaureat.

Datele statistice ale Ministerului Educației arată că, în ultimii doi ani, a fost înregistrată o rată de promovare de 80 la sută la toate disciplinele de examen, în rândul liceenilor absolvenți ai promoției în care are loc examenul. În același timp, mai puțin de 5% din numărul total de note obținute de candidații de la licee au fost note insuficiente.

De asemenea, anul acesta a crescut nota medie la examenul de bacalaureat în rândul absolvenților de liceu, promoția 2016. Dacă în 2014 nota medie era 6.08, iar în 2015 – 6.28, atunci în 2016 este de 6.44.

Cât ține de regiuni, față de sesiunea de bacalaureat din 2014, la cea din 2015 în toate raioanele se atestă o creștere a ratei de promovare, iar în 2016 majoritatea raioanelor au menținut această dinamică pozitivă. În sesiunea curentă fiecare al cincilea liceu a avut o rată de promovare de 100%.

Ministrul Educației, Corina Fusu, susține că această creștere este îmbucurătoare și demonstrează o atitudine responsabilă și corectă atât din partea liceenilor, cât și din partea cadrelor didactice:

„Învățământul liceal presupune un efort mai mare și din partea elevilor, și din partea profesorilor, deoarece finalitatea obligatorie a acestei trepte de instruire este examenul de bacalaureat. Analiza datelor statistice pe o perioadă mai îndelungată de timp oferă posibilitatea de a vedea efectele acțiunilor întreprinse de Ministerul Educației în vederea sporirii calității învățământului, inclusiv prin intermediul evaluării obiective a absolvenților fiecărei etape de instruire”.

În 2016, rata totală de promovare a examenului de bacalaureat a fost de 62,42%, în timp ce rata de promovare în rândul elevilor care au finalizat ciclul liceal anul curent este de 86,33%, în creștere cu 4 puncte procentuale față de 2015 și cu 15 puncte procentuale față de 2014.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.