Rețete de vară: Trei deserturi cu fructe de sezon
Util pentru părinți

Rețete de vară: Trei deserturi cu fructe de sezon

Zmeure, coacăze, caise sau piersici – fructele sunt cele mai sănătoase deserturi, deoarece nu sunt exagerat de dulci și nu conțin zaharuri nesănătoase. Tot ele sunt recomandate copiilor datorită vitaminelor și antioxidanților pe care le conțin.

Suntparinte.md a selectat trei deserturi delicioase, în componența cărora se găsesc multe fructe. Două dintre acestea sunt create pe bază de brânză și iaurt, alte 2 ingrediente ce susțin dezvoltarea armonioasă a copiilor. Alintă-ți piciul cu ceva gustos și sănătos!

cremos

Desert cremos de fructe

Ingrediente:

  • 120 g cremă de brânză fără grăsimi, moale
  • 1/2 cană de iaurt degresat
  • 1 cană cu bucăți de mandarină
  • 1 cană cu bucăți de ananas
  • 1 cană cu piersici tăiate bucățele
  • 1/2 ceașcă de fulgi de ciocolată
  • 1/2 linguriță esență de vanilie
  • 1 linguriță zahăr

Mod de preparare:

  1. Se amestecă într-un vas cu un mixer iaurtul, zahărul, crema de brânză și vanilia până devin o pastă spumoasă.
  2. Într-un blender se mixează bucățile de ananas, piersicile și mandarina (se pot folosi orice alte fructe dorești).
  3. Dupa aceea adaugă crema formată din brânză și iaurt și mixează-le împreună.
  4. Amestecul se pune într-un vas decorativ și se pune la frigider. După vreo două ore se scoate și se presară fulgii de ciocolată sau se ornează cu fructe.

capsuni

Desert de căpșuni 

Ingrediente:

  • 1 bucată (20-25 de cm) de pandișpan sau chec
  • 250 g de cremă de brânză moale
  • 1 ceașcă cu zahăr
  • 250 g frișcă bătută, rece
  • 1 kg de căpșuni tăiate felii (sau alte fructe)

Mod de preparare:

  1. Fărâmițează checul sau pandișpanul.
  2. Amestecă crema de brânză cu zahărul până devin o pastă pufoasă și zahărul se topește. Apoi, adaugă-l în frișcă.
  3. Presară uniform fărâmiturile de chec într-o tavă rotundă de mărime medie (acestea formează un fel de blat).
  4. Apoi toarnă și întinde ușor crema formată din brânză și smântână.
  5. Aranjează bucățile de fructe peste crema de brânză.
  6. Lasă prăjitura 2 ore la rece înainte de a o servi.

fructe

Prăjitură crocantă, cu fructe

Ingrediente:
Aluatul:

  • 200 g de făină
  • 150 g de unt
  • 150 g de zahăr pudră
  • 2 ouă
  • praf de copt ½ plic

Garnitura: fructe de sezon – 200g.

Mod de preparare:

1. Se prepară aluatul, frecând untul cu zahărul pudră, gălbenușurile și praful de copt dizolvat în puțină apă sau zeamă de lămâie. Se adaugă apoi făina și albușurile bătute spumă.
2. Se unge o tavă cu ulei (unt), se presară puțină făină și se toarnă compoziția. Deasupra se pun fructele curățate, fără sâmburi, presărate cu puțin zahăr.
3. Compoziția se coace la cuptor. La foc potrivit la început, până crește, apoi mai puternic, ca să se rumenească.
4. Când este gata, se lasă să se răcească și se taie felii.

Sursă rețete și foto: copilul.ro, prokid.ro, trybal.wordpress.com

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.