Știri

Responsabilii din educație s-au autosesizat privind copilul agresat la Grădinița nr. 46 din Chișinău

Postat de februarie 15, 2019 No Comments

Autoritățile administrației publice locale Chișinău s-au autosesizat referitor la cazul de agresiune asupra copilului de la Grădinița nr. 46 din Chișinău. În context, a fost creat un grup de lucru format din reprezentanți ai Direcției generale educație, ai Centrului Republican de Asistență Psihopedagogică și Centrului psiho-socio-pedagogic municipal.

Specialiștii de profil au acordat asistență psihologică copilului agresat și părinților acestuia. De asemenea, autoritățile municipale sunt pregătite cu personal calificat pentru a oferi asistență specializată, în vederea prevenii cazurilor de acest fel pe viitor. De asistență vor beneficia angajații din instituțiile de educație timpurie, școli și licee, precum și părinții copiilor.

Totodată, primarul general interimar al municipiului Chişinău a condamnat cazurile de abuz în domeniul educației. Ruslan Codreanu a subliniat că violența față de copii nu poate fi tolerată și că  asemenea cadre nu pot fi parte a sistemului municipal de profil.

Momentul surprins de un părinte care venise să-și ia copilul îl vedeți AICI. Educatoarea a recunoscut faptele sale, motivând că a avut o criză de nervi și că regretă cele întâmplate.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.