Record cu milioane de vizitatori pe Suntparinte.md, în anul 2020
Știri

Record cu milioane de vizitatori pe Suntparinte.md, în anul 2020

Sursa foto: Suntparinte.md

Anul 2020 a fost unul dificil și plin de provocări, din cauza pandemiei de COVID-19. Autoritățile au impus o serie de restricții și interdicții, instituțiile de învățământ și centrele de reabilitare au fost închise, mulți părinți au fost nevoiți să solicite concediu, pentru a sta cu copiii acasă, sau și-au pierdut locurile de muncă.

În toată această perioadă, echipa Suntparinte.md a continuat să lucreze, pentru a informa publicul despre deciziile autorităților, măsurile de prevenire a infecției cu noul Coronavirus, despre cum se descurcă părinții în această perioadă etc. De asemenea, echipa noastră a realizat o serie de reportaje educative pe diverse teme legate de parenting.

În anul 2020, peste 1,6 milioane de persoane au accesat site-ul www.suntparinte.md. Un record a fost înregistrat și pe pagina noastră de Facebook, unde videourile realizate de Suntparinte.md, în anul 2020, au adunat în total 8,4 milioane de vizualizări.

Anul 2020 – recunoaștere la nivel internațional

Platforma media Suntparinte.md a fost desemnată, de către Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei, drept una dintre cele mai bune practici la nivel internațional (din Europa, Orientul Mijlociu și Africa), datorită activităților realizate în domeniul egalității de gen. Site-ul www.suntparinte.md a fost inclus pe pagina Centrului Nord-Sud al Consiliului Europei, alături de alte 11 instituții din Olanda, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Malta, Grecia, Franța, Tunisia, Egipt, Algeria, Iordania și Maroc.

Suntparinte.md a fost inclus în Raportul „Cartografierea programelor de educație parentală furnizate în Republica Moldova”, datorită instruirilor organizate în diferite localități ale țării: despre planificarea familială, prevenirea sarcinii în adolescență și a altor comportamente de risc, prevenirea dependenței de gadgeturi, efectele migrației asupra copiilor, promovarea egalității de gen și prevenirea/combaterea violenței de orice tip etc.

TOP 5 cele mai vizionate reportaje în anul 2020, publicate pe pagina de Facebook Suntparinte.md:

1. Activități în carantină – Tatăl Sergiu Ciorescu și fiica Patricia – 2.703.258 de vizualizări

2. „După circa 12 ani de așteptare, am devenit părinți… de tripleți” – 1.166.019 vizualizări

3. „Sunt tatăl unui copil cu Sindrom Down. Petru este un adevărat stimul pentru mine” – 976 793 de vizualizări

4. Sindromul copilului zgâlțâit – cât de periculos este atunci când scuturi bebelușul – 918 814 vizualizări

5. Șervețele cu ceară de albine – ambalaje eco pentru păstrarea alimentelor – 431 934 de vizualizări

5 cele mai citite articole pe www.suntparinte.md, realizate în 2020

1. Ultima oră! Toate grădinițele, școlile și universitățile vor fi închise până la 15 mai

Pentru a preveni răspândirea COVID-19 în țară, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis, pe data de 25 martie, un Ordin potrivit căruia toate instituțiile de învățământ din țară să rămână închise până la 15 mai. Astfel, toate grădinițele, școlile și universitățile au trecut la învățământul online.

2. A fost aprobată structura noului an școlar. Lecțiile vor începe la 1 septembrie

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova a anunțat că a aprobat structura anului de studii 2020-2021 pentru reglementarea organizării procesului educațional. Anul de studii în învățământul general are următoarea structură: semestrul I: 1 septembrie – 24 decembrie; semestrul II: 11 ianuarie – 31 mai.

3. Toate școlile din țară se redeschid la 1 septembrie. Nicio instituție nu a ales învățarea online

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a propus spre consultare șapte modele de organizare a procesului de învățământ în noul an de studii. Conform datelor colectate de către direcțiile de învățământ, nicio instituție nu a ales Scenariul „Învățarea online”.

4. Mai puține restricții! De săptămâna viitoare, moldovenii ar putea deja să iasă afară

După o perioadă plină de interdicții, premierul de atunci, Ion Chicu, anunțase că, începând cu 27 aprilie, mai multe măsuri de restricție ar putea fi „relaxate” și unele activități economice – reluate. De asemenea, cetățenii ar putea să iasă afară, indiferent că vor merge la serviciu sau la plimbare.

5. Elevii din toată țara nu vor face lecții săptămâna viitoare

În contextul în care zilele 30 martie – 3 aprilie au fost declarate zile de odihnă pentru toate unitățile din sectorul bugetar, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a anunțat că elevii din instituțiile de învățământ public și privat, de toate nivelurile, nu vor participa la ore, nici de la distanță.

Vă mulțumim că ați fost alături de noi în anul 2020! Alegeți în continuare Suntparinte.md, pentru a fi și mai informați!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.